ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: Η συνήθεια που έγινε… λατρεία!

686

Για ακόμη μία αγωνιστική της Volleyleague οι άσοι του Άθλου Ορεστιάδας συνεχίζουν να «κοσμούν» τους πίνακες των κορυφαίων των στατιστικών κατηγοριών του πρωταθλήματος. Το πρόσφατο επιτυχημένο «ρεσάλτο» στο «Πειρατικό» του Φοίνικα Σύρου, που ανέβασε την ομάδα μας μόνη της στην 5η θέση της βαθμολογίας  διατήρησε μετά από 11 αγωνιστικές τους Μοχαμαντρέζα Μπέικ, Ρενάν Μπουιάτι και Έντουαρντ Ράμος στις ψηλότερες θέσεις βασικών κατηγοριών της «ελίτ» του φετινού πρωταθλήματος, εκπροσωπώντας με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα της πόλης μας  στα «σαλόνια» του ελληνικού βόλεϊ!

Ο διεθνής Βραζιλιάνος «μπόμπερ» Ρενάν με τους 16 πόντους που σημείωσε στην αναμέτρηση της Σύρου βρέθηκε με συνολικά 192 πόντους στην 2η θέση των «πολυβόλων» του πρωταθλήματος, μόλις 2 πόντους πίσω από τον επικεφαλής Οκάμπο  του Α.Ο. Καλαμάτας ’80. Στην 4η θέση των σκόρερ, με συνολικά 174 πόντους, εκ των οποίων οι 19 στην Σύρο, ακολουθεί ο Ιρανός άσος μας Μοχαμαντρέζα  Μπέικ. Παράλληλα ο 3χρονος «γίγαντας» Ρενάν βρίσκεται και στην 4η θέση των κορυφαίων σκόρερ σε πόντους/ανά σετ με 4.92 (192/39) πίσω από τους Οκοσάνοβιτς (Α.Ο.Π. Κηφισιάς), Ερνάντεζ (ΠΑΟ) και Οκάμπο (Α.Ο. Καλαμάτας ’80).

Στο… κεφαλόσκαλο των κορυφαίων σέρβερ με συνολικά 26 άσους από τη γραμμή του σερβίς φιγουράρει ο διεθνής Ιρανός Μοχαμαντρέζα «Merciless» Μπέικ, που είναι και στην 3η θέση στην κατηγορία των άσων /ανά σετ με 0.6 (26/43, έχοντας μπροστά του το δίδυμο του Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων, Χερ και Μολίνα.

Δύο «δικά μας παιδιά» όμως «βγάζουν μάτια» με τις επιδόσεις του και στην κατηγορία του μπλοκ! Έντουαρντ Ράμος και Μοχαμαντρέζα Μπέικ απειλούν τον κορυφαίο μπλοκέρ έπειτα από 11 αγωνιστικές, Μπράιαν του Φοίνικα Σύρου που με συνολικά 29 μπλοκ είναι πρώτος στην κατηγορία των περισσότερων «στοπ» στο φιλέ. Ο 26χρονος «Πύργος» της ομάδας μας, «Έντου» είναι 2ος με 26 μπλοκ, ενώ στην 3η θέση είναι ο Ιρανός «πασπαρτού» Μπέικ, με ένα λιγότερο (24) μπλοκ.

Πέρα όμως από τις σπουδαίες στατιστικές επιδόσεις των τριών παραπάνω αθλητών μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Άθλος έχει στην μέχρι τώρα φετινή του πορεία να επιδείξει τον Παναγιώτη Μποζίδη ως MVP της 7ης αγωνιστική και τους εξής αθλητές μας στην “Dream Team” των αγωνιστικών της Volleyleague, εν αναμονή ευελπιστούμε και άλλων ανάλογων μελλοντικών διακρίσεων: Νίκος Αλεξάκης (Κορυφαίος κεντρικός, 1η αγω.),  Ρενάν Μπουιάτι (Κορυφαίος Διαγώνιος, 2η αγ. 7η αγ.), Π. Μποζίδης (Κορυφαίος πασαδόρος 7η αγ.), Έντουαρντ Ράμος (Κορυφαίος κεντρικός 7η αγ.).