Αλεξανδρούπολη: Ξεκινά στις 23 & 24/09 το 2ο Cinematherapy Festival!

1048
Το 2ο Φεστιβάλ Κινηματογραφοθεραπείας έρχεται στις 23 και 24/09/2023 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης στις 21:00. Δύο μέρες γεμάτες με προβολές ταινιών, βιωματικά αυτογνωσιακά εργαστήρια και ομιλίες. Φεύγοντας οι θεατές θα έχουν ανακαλύψει ότι η κινηματογραφική οθόνη απεικονίζει ουσιαστικά την οθόνη της ψυχής τους!

Το Cinematherapy Festival είναι το πρώτο παγκοσμίως Φεστιβάλ Kινηματογραφοθεραπείας, αφιερωμένο αποκλειστικά στην θεραπευτική διάσταση των ταινιών. Στόχο έχει την επικοινωνία της αλληλεπίδρασης του Κινηματογράφου με την Ψυχοθεραπεία. Μέσω της βιωματικής εφαρμογής προωθείται η μεταμορφωτική επίδραση του Κινηματογράφου ως όχημα ενδοσκόπησης και ψυχικής ανάτασης των θεατών, σε επίπεδο αυτογνωσίας και όχι ψυχοθεραπείας.

”Λέμε ιστορίες στα παιδιά για να κοιμηθούν και στους ενήλικες για να ξυπνήσουν.”

Το Cinematherapy Festival πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης με την ΑΜΚΕ Μέθεξις και την Coach Your Vision, με την υποστήριξη της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης, του Κύκλοτρου, του Alexandroupoli In Motion και του Phychologynow.gr.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Φεστιβάλ Κινηματογραφοθεραπείας σάς προσκαλεί όλους σε ένα αυτογνωσιακό ταξίδι με όχημα τον κινηματογράφο!