ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ: Με απόφαση του Γ.Γ.Π.Π. ο Δήμος Αλεξανδρούπολης από το Σάββατο 19 Αυγούστου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

2912

Σύμφωνα με απόφαση του Γ.Γ.Π.Π. ο Δήμος Αλεξανδρούπολης από το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης έπιασαν δουλειά στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, όπου η μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους ήταν ολονύχτια.  Πυροσβέστες και εθελοντές πάλευαν με ριπές ανέμου έως 8 μποφόρ και διαρκείς αναζωπυρώσεις σε 4 διαφορετικά μέτωπα.
Πυροσβεστικά μέσα:
Από αέρος συνδράμουν 14 αεροσκάφη εκ περιτροπής και τέσσερα ελικόπτερα.
Τη μάχη με τις φλόγες δίνουν συνολικά 158 πυροσβέστες, καθώς έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη δυνάμεις από την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, αλλά και από την Αθήνα.

 

Αποκατάσταση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται ότι, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης  από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.