Συγνώμη ζητά ο Αερολιμενάρχης Αλεξανδρούπολης για τα προβλήματα κλιματισμού στο αεροδρόμιο

754

Σύνταξη Μαρία Μανάκα

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποκατασταθεί η βλάβη στο σύστημα κλιματισμού του Αεροδρομίου «Δημόκριτος» Αλεξανδρούπολης,  σύμφωνα με την διαβεβαίωση που έδωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης.

Το ήδη επιβαρυμένο σύστημα κατέρρευσε τις τελευταίες μέρες λόγω της υπερφόρτωσης ώστε να ανταποκριθεί στις ακραίες συνθήκες καύσωνα που επικρατούν.

Ο κ. Ζαντανίδης  ζήτησε συγγνώμη από το επιβατικό κοινό αλλά και από τους εργαζόμενους για τις συνθήκες που βιώνουν το τελευταίο διάστημα που ομολογουμένως όπως είπε είναι δύσκολες.

Ήδη βρίσκονται στην διαδικασία επισκευής και συντήρησης του συστήματος που εδώ και καιρό είχε επισημανθεί, ενώ τις  επόμενες μέρες αναμένεται η επίσκεψη του εξουσιοδοτημένου ιδιώτη συντηρητή.

Για το σκοπό αυτό εξασφαλίστηκε ποσό της τάξης των 29.140 ευρώ για τις εργασίες και την προμήθεια ανταλλακτικών.

Σχεδόν 1000 άτομα περνούν καθημερινά από τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου είτε σαν επιβάτες συνοδοί και εργαζόμενοι όπου ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες η παραμονή στους χώρους είναι αβίωτη λόγω της συσσώρευσης θερμότητας κατά την διάρκεια της ημέρας.

Για το σκοπό αυτό όπως είπε ο κ Ζαντανίδης  έχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις όπως

  1. Η λειτουργία extra μονάδων στο χώρο των αναχωρήσεων
  2.  Η τοποθέτηση ανεμιστήρων όπου απαιτείται και
  3. Η οδηγία προς  κάθε αεροπορική εταιρεία ώστε να έρχονται το τελευταίο μισάωρο οι επιβάτες στον χώρο των αναχωρήσεων για να μην υπάρχει ταλαιπωρία
  4. Επίσης άνθρωποι της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και γιατρός θα υπάρχουν στο χώρο σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη

Σε λίγες μέρες το 18 % του συστήματος που λειτουργούσε μέχρι σήμερα θα αποκατασταθεί ώστε να απολαμβάνουν οι εισερχόμενοι στο χώρο ένα ευχάριστο περιβάλλον .

Αερολιμενάρχης Αλεξανδρούπολης Στέλιος Ζαντανίδης

Συγνώμη ζητά ο Αερολιμενάρχης Αλεξανδρούπολης για τα προβλήματα κλιματισμού στο αεροδρόμιο