S.O.S: Η τακτική είναι παμπάλαια και ανίκητη

684
Η σημερινή θεματολογία του S.O.S αφορά …την νέα κανονικότητα…
Dimitrios O
Η τακτική είναι παμπάλαια και ανίκητη:
Αφήνω τα νοσοκομεία να ρημάξουν και σε ωθώ να κάνεις ιδιωτική ιατρονοσοκομειακή ασφάλιση γιατί φοβάσαι ότι θα πας σαν το σκυλί στ’ αμπέλι. Περίπου 20 εκ. Ευρώ επενδύσεις έχει κάνει το Διαβαλκανικό στη Θεσσαλονίκη ( https://www.euro2day.gr/…/dr-vasilhs-apostolopoylos… ) για να δημιουργήσει τη νέα αντικαρκινική πτέρυγα, οπότε φανταζόμαστε όλοι σε τι κατάσταση θα φτάσει το Θεαγένειο, το οποίο δεν εξυπηρετεί μόνο τη Θεσσαλονίκη αλλά σχεδόν όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Δεν είναι μαλάκες να ρίχνουν εκατομμύρια χωρίς να ξέρουν τι πρόκειται να γίνει.
Αφήνω το σπίτι σου να καεί και σε ωθώ να το ασφαλίσεις.
Αφήνω το παιδί σου εκτός δημοσίων πανεπιστημίων και σε ωθώ να το στείλεις σε ιδιωτικό κολέγιο.
Επόμενες στάσεις:
1. Σύντομα θα εμφανιστεί κάποιο “τυχαίο” σοβαρό πρόβλημα με την ποιότητα του νερού σε κάποια τυχαία πόλη της Ελλάδας, δίνοντας πάτημα για fast track νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει τα ΣΔΙΤ στις δημόσιες επιχειρήσεις ύδρευσης “για λόγους δημοσίου συμφέροντος”.
2. Σύντομα, ίσως και πολύ σύντομα για να ξεχαστεί μέχρι τις επόμενες εκλογές, θα αρχίσουν τα ΜΜΕ να σερβίρουν την ανάγκη για συνεννόηση με την Τουρκία γιατί είναι παράλογη όλη αυτή η κούρσα εξοπλισμών που στερεί τόσα χρόνια πολύτιμους πόρους από τα δημόσια ταμεία και δεν έγινε και τίποτα αν χάσουμε 2-3 μίλια. Ναι, τα ίδια ΜΜΕ που ήθελαν κι άλλα Ραφάλ και τα ίδια ΜΜΕ που έλεγαν πόσο προδοτική είναι η Συμφωνία των Πρεσπών.
3. Σύντομα θα εμφανιστεί κάποια στατιστική που θα δείχνει ότι τα νέα παιδιά προτιμούν όλο και περισσότερο τα ιδιωτικά κολέγια. Ας αλλάξουμε το Άρθρο 16 και να κάνουμε τα κολέγια του κώλου, ισότιμα με τα δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ενδεικτικά, 20.000 παιδιά λιγότερα κάθε χρόνο στα πανεπιστήμια τα τελευταία 4 χρόνια μετά τη θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. 80.000 παιδιά σε ιδιωτικά κολέγια και ΙΕΚ. Με μίνιμουμ δίδακτρα τα 2.500€ το χρόνο, είναι 200.000.000€ επιπλέον έσοδα για 4-5 μεγάλα κολέγια στην Ελλάδα.
Άντε, σε καλή μεριά