Στάχτη το «επιτελικό κράτος» στη φωτιά στη Ρόδο: Στις φλόγες 3 ξενοδοχεία – Δραματικοί απεγκλωβισμοί δια θαλάσσης

1858

Ώρες αγωνίας με τη φωτιά στη Ρόδο – Κάηκαν ξενοδοχεία. Εκατοντάδες έχουν απεγκλωβιστεί δια θαλάσσης.

Τρεις ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή Κιοτάρι της νότιας Ρόδου παραδόθηκαν στις φλόγες της φωτιάς στη Ρόδο, που συνεχίζει να καίει για 5η ημέρα ανεξέλεγκτη στο νησί. Πάνω από1.500 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί με πλωτά μέσα δια θαλάσσης, σύμφωνα με το Λιμενικό.

Στην περιοχή βρίσκονται 3 πλωτά του Λιμενικού, 20 ιδιωτικά σκάφη (φουσκωτά – ημερόπλοια), δύο σκάφη στρατού ξηράς.

Παράλληλα, σπεύδει στη Ρόδο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Τουρίστες ανεβάζουν συγκλονιστικά βίντεο από τη φωτιά στη Ρόδο, που έχει παραδοθεί στις φλόγες.

 

Οι εκκενώσεις πραγματοποιούνται από τις παραλίες των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδος. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου έχουν επιταχθεί όλα τα τουριστικά σκάφη που ελλιμενίζονται στο Μανδράκι.

Αντίστοιχα, ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια της ΔΕΣ ΡΟΔΑ και ο στόλος θα κατευθυνθεί προς τη νότια Ρόδο προκειμένου να παραλάβει τουρίστες και κατοίκους.

Εγκλωβισμένοι σε παραλίες

Η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς δίνεται και με ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα και από αρκετές ομάδες πυροσβεστών και εθελοντών που επιχειρούν σε όλο το μέτωπο.

 

 

Οι εκκλήσεις για βοήθεια είναι συνεχείς με τους εγκλωβισμένους σε παραλίες της Λάρδου να μεταφέρονται σταδιακά. Περίπου 1.000 άτομα μεταφέρθηκαν δια θαλάσσης με πλωτά μέσα.