S.O.S: Φυτεύουν δισεκατομμύρια δέντρα

911
Η σημερινή θεματολογία αφορά την κλιματική αλλαγή…
M S
Το ότι η μέση θερμοκρασία του πλανήτη αυξάνεται, είναι αδιαμφισβήτητο. Το ότι η Ελλάδα είναι στις περιοχές που χτυπιούνται πολύ περισσότερο είναι επίσης αδιαμφισβήτητο.
Ανεξάρτητα του που οφείλεται (που προφανώς οφείλεται στις ανθρώπινες δραστηριότητες, αλλά ας το αφήσουμε αυτό προς το παρόν) είναι προφανές ότι ως ανθρωπότητα πρέπει κάτι να κάνουμε για να το σταματήσουμε.
Δυστυχώς οι δυτικές κυβερνήσεις είναι παντελώς ανίκανες να κάνουν το οτιδήποτε, έχοντας μπλεχτεί στις συμπληγάδες του κέρδους πάση θυσία από τη μία, και ανορθολογικές κουταμάρες τύπου πράσινης ανάπτυξης από την άλλη.

Στην Κίνα από το 1981 η Κυβέρνηση έχει θέσει την αναδάσωση σε πρώτη προτεραιότητα, όπου εκατομμύρια άνθρωποι φυτεύουν δισεκατομμύρια δέντρα κάθε χρόνο, στο μεγαλύτερο πρόγραμμα αλλαγής του φυσικού περιβάλλοντος στην ανθρώπινη Ιστορία (ανάμεσα στα άλλα κατόρθωσαν να σταματήσουν και να αντιστρέψουν την επέκταση της ερήμου Γκόμπι που επεκτεινόταν 4000 τ.χμ, δηλαδή μισή Κρήτη, κάθε χρόνο).

Είναι τόσο πετυχημένη η αναδάσωση στην Κίνα, όπου κατορθώνει να δώσει θετικό πρόσημο στην παγκόσμια αναδάσωση, παρόλο που σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη τα δάση μειώνονται θεαματικά κάθε χρόνο.
Το πλάνο του ΚΚΚ είναι μέχρι το 2030 να έχουν φυτευτεί 70 δισεκατομμύρια (!) νέα δέντρα.
ΥΓ: Εμείς στη νότια Ελλάδα ας πάρουμε κελεμπίες και καμήλες, και όλα θα πάνε καλά..