Μια αξιόλογη πρόταση για την Σαμοθράκη

507
Με ανάρτηση του μέσω του φβ ο γνωστός δημοσιογράφος πρώην αρχισυντάκτης της Γνώμης και για χρόνια εκδότης της “Πανθρακικης”Νίκος Ψαθάς πρότεινε την διοργάνωση  γιορτών της μοναδικής και πανέμορφης Ορτανσίας  στο νησί των Καβειριων μυστηρίων την πάντα φιλόξενη Σαμοθράκη.
 Η Ορτανσία ενα δώρο της φύσης που στολίζει κάθε χρόνο τις αυλές των σπιτιών του  νησιού.
Εκδηλώσεις τοπικού χαρακτήρα όπως η γιορτή της Ορτανσίας σύμφωνα με τον κΨαθά “προάγουν την μοναδικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τόπου. Συμβάλλουν στην ανάδειξη της ταυτότητας κάθε περιοχής, της προσδίδουν προστιθέμενη αξία και προοπτικές ανάπτυξης.”
Η πρόταση
Γιορτές Ορτανσίας στην Σαμοθράκη …μια πρόταση..
…Πρόταση στην Σαμοθράκη να γίνουν γιορτές της Ορτανσίας ειδικά στα θερμά θα μπορούσαν να γίνουν ειδικές βραβεύσεις  από τον Δήμο σε οικίες η επιχειρήσεις που θα έχουν περιποιημένους κήπους είτε με ορτανσίες η εντυπωσιακό διάκοσμο με λουλούδια και δένδρα και με δώρα πχ και ως κίνητρο την μείωση δημοτικών τελών για ένα χρόνο  . .
2
Να οργανώνεται έκθεση φωτογραφίας.
 Να οργανώνεται έκθεση ζωγραφικής
Με θέμα  την Ορτανσία στο νησί  μαθητές των σχολείων  με την καθοδήγηση των δασκάλων θα ζωγραφίζουν  ωραίους κήπους η πως φαντάζονται  πως θα έπρεπε να ναι οι αυλές των σπιτιών .
Η έκθεση των έργων  τους  να γίνει το καλοκαίρι  ειτε στην πλατεία της Καβαλιώτισσας η στην Χώρα  είτε στα θερμά σε χώρο οπίου θα προταθεί.
Θα μπορούσαν να γίνουν μουσικές βραδιές  με τοπικούς καλλιτέχνες και ομιλίες ειδικών για τα λουλούδια και την  ανάγκη να διασωθεί το τοπικό περιβάλλον.