Βίτσας: Δικαίωση για εμάς

420
ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
YΠOΛOΓOΣ ΠAPA THN AΠOΦAΣH
Ο κ ΓΑΛΑΤΟΥΜΟΣ
Με σημερινή απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ η ένσταση του κ. Γαλατούμου ο οποίος μετά τις εκλογές αμφισβήτησε δύο φορές το αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου 2023.
Αρχικά αποδέχτηκε το αποτέλεσμα, αλλά την επόμενη μέρα ζήτησε την επανακαταμέτρηση των ψήφων η οποία βέβαια έγινε και δεν άλλαξε το αποτέλεσμα και την διαφορά μεταξύ των δύο συνδυασμών.
Δεν πέτυχε τίποτα με την επανακαταμέτρηση και επανήλθε ζητώντας ακύρωση των αποτελεσμάτων σε έξι από τα εννέα εκλογικά τμήματα , ισχυριζόμενος ότι δεκαοκτώ από τις μεταδημοτεύσεις που έκανε ο ίδιος στη θητεία του ήταν παράνομες.
Ξεκίνησε τη διαρροή φημών περί ακύρωσης και επανάληψης της εκλογικής διαδικασίας λόγω των υποτιθέμενων «άκυρων ψηφοδελτίων» αρχικά και κάποιων «παράνομων» μεταδημοτεύσεων στη συνέχεια, προσπαθώντας να δημιουργήσει κλίμα ανησυχίας και αβεβαιότητας στην τοπική κοινωνία.
Έτσι έφτασε να προχωρήσει στην υποβολή της ένστασης για ακύρωση των αποτελεσμάτων λόγω «παράνομων» μεταδημοτεύσεων όπως ισχυρίστηκε !
Οι μεταδημοτεύσεις αυτές έγιναν με δικές του αποφάσεις, δεν διερεύνησε όμως την υποτιθέμενη παρανομία ως όφειλε, παρά μόνο τη χρησιμοποίησε για να κατηγορήσει άλλους και να μοιράσει ευθύνες, εξαιρώντας τον εαυτό του (όπως συνήθως), δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά.
Η σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου επικύρωσε για τρίτη φορά το αποτέλεσμα των εκλογών, απέρριψε την ένσταση του κ Γαλατούμου, ωστόσο τα ερωτήματα που παραμένουν είναι πολλά και πρέπει να απαντηθούν.
Αθανάσιος Βίτσας
Δήμαρχος Σαμοθράκης