΄΄Έφυγε΄΄ από την ζωή ο πρώην Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Τάσος Σουλακάκης

561
Α Ν Α Ν Τ Ι Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ο Σ
______________________
⚫“ΕΦΥΓΕ” ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΠΛΗΡΗΣ ΗΜΕΡΩΝ Ο ΠΙΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
⚫ ΑΓΑΠΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΤΗΚΕ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ !
⚫ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ, ΕΓΙΝΕ Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΟΥ.
⚫“ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ”…ΤΑΣΟ ΣΟΥΛΑΚΑΚΗ !
-Ο επαγγελματίας!
-Ο οικογενειάρχης !
-Ο αθλητής!
-Ο Λοκατζης !
-Ο πολιτικός της πρώτης γραμμής!
-Ο φίλος!
“Έκλεισε” μια σημαντική σελίδα στην τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης μας.
Από σήμερα ο άνθρωπος που μαζί με εξαίρετους συνεργάτες οδήγησε για τρεις συνεχόμενες θητείες την Αλεξανδρούπολη στα ψηλότερα σκαλοπάτια της αναγέννησης δεν βρίσκεται ανάμεσα μας.
Σε ηλικία 92 ετών “έφυγε” από κοντά μας ο Δήμαρχος που έβαλε την σφραγίδα του σε πλείστα έργα που απολαμβάνουν σήμερα οι δημότες.
Επί τρεις τετραετίες οι κάτοικοι της πόλης μας τον έστελναν στην θέση του δημοτικού άρχοντα ανταμείβοντας τον για το πλούσιο έργο προσφοράς στον τόπο.
Η παράταξη του “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ” έγινε συνώνυμο της επιτυχίας.
Η δημιουργία της Ιατρικής σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου εδώ στην Αλεξανδρούπολη έχει και την σφραγίδα του ΤΑΣΟΥ ΣΟΥΛΑΚΑΚΗ.
Οι μάχες του αείμνηστου σε κεντρικό επίπεδο μαζί με άλλους τότε φορείς και σημαντικούς παράγοντες της τοπικής κοινωνίας προκειμένου η συγκεκριμένη σχολή να ριζώσει στην ακριτική Αλεξανδρούπολη έχουν μείνει στην ιστορία.
Δήμαρχος ουσίας και έργων και προπάντων μ’ αυτά που βλέπουμε να διαδραματίζονται στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης άνθρωπος με ήθος και με συνέπεια λόγων και έργων!
Κρίνοντας τη θητεία του από μακριά και κάνοντας την αναπόφευκτη σύγκριση με το τώρα, ο δεύτερος τη τάξη Δήμαρχος δεν έχει καν εμφανιστεί ακόμη στο τοπικό πολιτικό μας στερέωμα!
Γεννήθηκε το 1931 στην πόλη μας απο γονείς πρόσφυγες της Ανατολικής Θράκης.
Μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο δραστηριοποιηθηκε στον επαγγελματικό τομέα, και συγκεκριμένα στον χώρο της αρτοποιίας.
Είχε για πολλές δεκαετίες ενεργό συμμετοχή στα τοπικά δρώμενα ( κοινωνικά- πολιτικά-πολιτιστικά- αθλητικά).
Ο Τάσος Σουλακάκης αδιαμφισβήτητα είναι ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης και ο αυτοδιοικητικός παράγοντας του Έβρου που άφησε μια σημαντική παρακαταθήκη με τη δημιουργία νέων θεσμών αρχές της δεκαετίας του 1980!
Ο Τάσος Σουλακάκης εξέφρασε πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο το πνεύμα αυτοδιοικητικών μεταρρυθμίσεων που νομοθέτησε η κυβέρνηση της Αλλαγής την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας 1981-1985, που έβαλε την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μια άλλη τροχιά με νέες αρμοδιότητες και πόρους, που παραμένουν πάντα ένα διαρκές αίτημα προς διεκδίκηση από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας!
Η κηδεία του θα γίνει την προσεχή Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 10.04.2023 στις 16:30 από τον Ιερό ναό της Αγίας Κυριακής.
Στους αγαπημένους συγγενείς ενός προσώπου που σημάδεψε όλους μας μεταπολιτευτικά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εκφράζουμε από καρδιάς τα βαθιά μας συλλυπητήρια.
Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ !
ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ !
(Ανάρτηση στο fb από τον Γιάννη Μαλκίδη)