Αιμορροΐδες συμπτώματα και αντιμετώπιση – Θεραπεύοντας την αιμορροϊδοπάθεια με laser σε χαμηλή τιμή

2397

Οι αιμορροΐδες είναι μία εξαιρετικά ενοχλητική και αρκετά συχνή πάθηση που μπορεί να επηρεάσει όλους τους ενήλικες σε κάποια φάση της ζωής τους. Έχουν πολύ συγκεκριμένα και ενδεικτικά συμπτώματα, ωστόσο, ανάλογα τη γενικότερη κατάσταση της υγείας και το βάρος του ασθενούς, μπορεί να ποικίλουν σε ένταση και συχνότητα.

Παρόλο που γενικά υπολογίζεται ότι 3 στους 4 ενήλικες θα εμφανίσουν αιμορρόιδες με ήπια συμπτώματα κάποια στιγμή της ζωής τους, η αντιμετώπιση συνήθως είναι συντηρητική, με τοπικές αλοιφές και παυσίπονα. Αν όμως τα έντονα συμπτώματα επιμένουν ή εμφανίζονται με τέτοια συχνότητα που πλέον μιλάμε για αιμορροϊδοπάθεια, τότε η ιδανική για αντιμετώπιση για τις αιμορροΐδες είναι laser θεραπεία.

Ο έμπειρος γενικός χειρουργός δρ. Δημήτρης Γιάλβαλης, εξηγεί ποια είναι τα συμπτώματα που διαχωρίζουν τις απλές αιμορροΐδες από την αιμορροϊδοπάθεια και γιατί σας συμφέρει η θεραπεία με laser σε πιο χαμηλή τιμή από την κλασική επέμβαση εκτομής.

Λίγα λόγια για την πάθηση

Ως αιμορροΐδες χαρακτηρίζουμε το οίδημα στις φλέβες του πρωκτού και του ορθού, που οπτικά προσομοιάζει με τους κιρσούς των κάτω άκρων, ωστόσο στο σημείο που βρίσκονται, όταν διογκώνονται παρεμποδίζουν την κένωση και γίνονται εξαιρετικά επώδυνες όταν ο πάσχων προσπαθεί να καθίσει ή ασκεί πίεση στην κοιλιακή χώρα.

Συγκεκριμένα τα συμπτώματα που έχουν οι αιμορροΐδες, ανάλογα τη σοβαρότητά τους μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Κνησμό ή ερεθισμό στην περιοχή του πρωκτού
  • Πόνο ή δυσφορία
  • Πρήξιμο γύρω από τον πρωκτό
  • Αιμορραγία

Ανάλογα το πόσο συχνά εμφανίζονται αυτά τα συμπτώματα και πόσο έντονα είναι, ο ασθενής μπορεί να πάσχει από αιμορροϊδοπάθεια, δηλαδή διαρκή επανεμφάνισή τους με χρόνια ενόχληση.

Αν τα συμπτώματα από τις αιμορροΐδες επιμένουν και οι τοπικές αλοιφές δεν προσφέρουν κάποια ανακούφιση ή η αιμορραγία διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα και συνοδεύεται από αίσθημα ατονίας και αδυναμίας, τότε πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με τον γιατρό την αντιμετώπισή τους.

Οικονομική και αποτελεσματική θεραπεία

Παρόλο που στο παρελθόν η συρραφή τους γινόταν με χειρουργική επέμβαση, πλέον η αντιμετώπιση των αιμορροΐδων είναι πολύ πιο εύκολη και ανώδυνη υπόθεση και μάλιστα σε πιο χαμηλή τιμή. Η αντιμετώπιση για τις αιμορροΐδες με laser είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία και για την αιμορροϊδοπάθεια, εξασφαλίζοντας στον ασθενή άμεση ανακούφιση και ελάχιστη περίοδο ανάρρωσης μετά τη διαδικασία.

Μάλιστα όταν επιλέγεται η αντιμετώπιση για τις αιμορροΐδες με laser, η τιμή είναι σαφώς χαμηλότερη από αυτή της κλασικής ανοιχτής επέμβασης, αφού είναι μία ελάχιστα επεμβατική και μη τραυματική διαδικασία που χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα μετεγχειρητικά και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητές του.

Ο έμπειρος χειρουργός δρ. Δημήτρης Γιάλβαλης, διαθέτει την εμπειρία και την εξειδίκευση για να αντιμετωπίσει την αιμορροϊδοπάθεια με laser, εξασφαλίζοντας άμεση ανακούφιση και άρτια αποτελέσματα που διαρκούν.

Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα του γενικού χειρουργού δρ. Δημήτρη Γιάλβαλη και μάθετε τα πάντα για τις αιμορροΐδες, την αιμορροϊδοπάθεια και την τιμή για αντιμετώπιση με laser.