Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 : Η χρήση της ανασυρομένης οροφής και ο κώδικας δεοντολογίας στα γήπεδα του Κατάρ!

2461
https://www.wgoqatar.com/wp-content/uploads/2020/04/QATAR-2022-780x470.jpg

Μετά την πρωτόγνωρη απόφαση της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου κατά την διάρκεια του χειμώνα φαίνεται πως στα γήπεδα του Κατάρ θα ακολουθήσουν κι άλλα απρόσμενα! Με πρωτοβουλία του διευθυντή αγώνα της FIFA, πριν το εναρκτήριο λάκτισμα κάθε αναμέτρησης θα καθορίζεται αν θα πραγματοποιηθεί χρήση της ανασυρομένης οροφής λαμβάνοντας υπόψιν τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες αναμένεται να περιλαμβάνουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και αποπνικτική ατμόσφαιρα .

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της FIFA ανέφερε ότι η ετυμηγορία σχετικά με την χρήση ή όχι της, τεχνολογικά εξελιγμένης, οροφής θα λαμβάνεται πριν από τον αγώνα και καθίσταται υποχρεωτικό να ανακοινώνεται στην συνεδρίαση συντονισμού του εκάστοτε παιχνιδιού. Αρμόδιος για την ενημέρωση των ομάδων αποτελεί φυσικά ο διευθυντής αγώνα της FIFA. Έτσι, σε περίπτωση που ο αγώνας εκκινήσει με ανοιχτή την οροφή αλλά κατά τη διάρκεια του σημειωθεί επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, όπως μια επίμονη βροχόπτωση, ο διαιτητής της αναμέτρησης διατηρεί το δικαίωμα να διατάξει το κλείσιμο αυτής. Αντιθέτως, αν η οροφή παραμείνει κλειστή στο ξεκίνημα του παιχνιδιού τότε δεν υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξει κατά την διάρκειά του. Αυτό συμβαίνει διότι απαραίτητη προϋπόθεση για την χρήση της ανασυρομένης οροφής αποτελεί το κενό γήπεδο, δηλαδή για ευνόητους λόγους, να μην παρευρίσκεται κανείς στον εν λόγω χώρο.

https://www.wgoqatar.com/wp-content/uploads/2020/04/QATAR-2022-780×470.jpg

Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν οι διοργανωτές να βελτιώσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές έτσι ώστε να προσφέρουν καλύτερο. Κι όπως συμβαίνει σε κάθε μεγάλη διοργάνωση το στοιχηματικό ενδιαφέρον κορυφώνεται! Αν μοιράζεστε μαζί τον ίδιο ενθουσιασμό με εμάς για την μακροχρόνια αγορά και τα ειδικά στοιχήματα περάστε μια βόλτα από το in2bet.com.cy και ανακαλύψτε τις αμέτρητες στοιχηματικές επιλογές καθώς και στοιχήματα για τα φαβορί κατάκτησης του βαρύτιμου τροπαίου.

Επιπλέον, ιδιαιτερότητες φέρει και η αντιμετώπιση που θα συναντήσουν οι φίλαθλοι καθώς θα υποχρεωθούν να ακολουθήσουν αυστηρούς κανόνες και οδηγίες οι οποίες θα μεταφέρονται τόσο απ’ την αστυνομία όσο και απ’ τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του Κατάρ. Αναλυτικά, η FIFA εξέδωσε λεπτομερή κώδικα δεοντολογίας με τον οποίο θέτει ρητές απαγορεύσεις σχετικά με την χρήση ομπρελών, την κατανάλωση τροφίμων και αλκοολούχων ποτών. Απ’ την άλλη, νομιμοποιείται το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Παράλληλα σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της FIFA απαγορεύεται κάθε συμπεριφορά η οποία μπορεί να προκαλέσει ζημιά ή να εκθέσει τον οποιοδήποτε σε κίνδυνο! Ακόμα, οι οπαδοί θα μπορούν να έχουν πρόσβαση αποκλειστικά και μόνο στις περιοχές όπου αναγράφονται και εξουσιοδοτούνται απ’ το εισιτήριο που αγόρασαν είτε απ’ την διαπίστευση τους. Ενώ μόνο σε επείγουσες περιστάσεις και κατόπιν αιτήματος θα γίνεται δεκτή η αποχώρηση κάποιου θεατή απ’ την θέση του.

Τέλος, το έγγραφο της ενδεδειγμένης συμπεριφοράς ενός φιλάθλου ολοκληρώνεται με την αναφορά στα οπτικοακουστικά θέματα. Εκεί τονίζεται σθεναρά και ξεκάθαρα πως απαγορεύεται η παράνομη αναμετάδοση των αναμετρήσεων και η λήψη φωτογραφιών ανθρώπων της ασφάλειας της διοργάνωσης. Τα ανωτέρω θα τιμωρούνται με διόλου επιεικείς ποινές.