Τι πρέπει να προσέξω επιλέγοντας τσάντα για το λάπτοπ μου;

4575

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι αν ψάχνετε για μια παραδοσιακή τσάντα φορητού υπολογιστή ή για ένα σακίδιο πλάτης. Και τα δύο έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους: οι τσαντες λαπτοπ είναι συνήθως πιο μαλακές στους ώμους, αλλά είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν δυσφορία στην πλάτη, ενώ τα σακιδια πλατης λαπτοπ είναι καλύτερα για τη σπονδυλική σας στήλη όταν είναι σωστά προσαρμοσμένα, αλλά μπορεί να είναι άβολα αν ζυγίζουν πολύ.

Ένας καλός κανόνας είναι το σακίδιο πλάτης σας να μην ζυγίζει περισσότερο από το 10% του σωματικού σας βάρους.

Πέρα από αυτό, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θα πρέπει να αναζητήσετε σε κάθε καλή τσάντα φορητού υπολογιστή, είτε πρόκειται για σακίδιο πλάτης, είτε για θήκη, είτε για στυλ αγγελιοφόρου. Αυτά περιλαμβάνουν:

Αντοχή στο νερό: Η αντοχή στο νερό μπορεί να μην είναι στην κορυφή της λίστας για όλους, αλλά αξίζει πάντα να την έχετε. Ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί να σας πιάσει καταιγίδα ή να χυθεί κάτι στην τσάντα σας. Λίγη επιπλέον προστασία δεν βλάπτει ποτέ.

Προστασία από κραδασμούς: Ο φορητός σας υπολογιστής μπορεί να πέσει από ένα τραπέζι ή να χτυπηθεί από μια καρέκλα ανά πάσα στιγμή, οπότε η προστασία από τους κραδασμούς είναι σημαντική.

Τα καλύτερα σακίδια πλάτης για φορητούς υπολογιστές θα έχουν επένδυση από καουτσούκ στο σημείο όπου θα κάθεται ο φορητός υπολογιστής σας και επένδυση στην πλάτη για να μαλακώνει ολόκληρο το σώμα σας. Θα πρέπει επίσης να αναζητήσετε αγκράφες ή άλλες συσκευές κλεισίματος. Εάν πρόκειται να μεταφέρετε ευαίσθητες πληροφορίες, αναζητήστε ένα σακίδιο πλάτης για φορητό υπολογιστή που διαθέτει φερμουάρ με δυνατότητα κλειδώματος.

Καθορίστε τον τύπο του σακιδίου πλάτης για φορητό υπολογιστή που χρειάζεστε. Ένα καλό μεγέθους σακίδιο πλάτης για φορητό υπολογιστή μπορεί να χωρέσει έως και έναν φορητό υπολογιστή 14 ιντσών, αλλά υπάρχουν διαθέσιμα μικρότερα και μεγαλύτερα μοντέλα ανάλογα με τις ανάγκες σας. Ωστόσο, αν έχετε μεγαλύτερο φορητό υπολογιστή, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο αγοράς ενός πολύ μεγάλου μοντέλου τσάντας, το οποίο θα χωράει αποθηκευτικό χώρο έως και 18 ίντσες για τον υπολογιστή και τα σχετικά αντικείμενα.

Επιλέξτε το χρώμα της τσάντας σας με βάση το πόσο συχνά θα τη χρησιμοποιείτε. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε το σακίδιο πλάτης για φορητό υπολογιστή κάθε μέρα, ίσως να θέλετε να επιλέξετε ένα πιο ουδέτερο χρώμα, ώστε να συνδυάζεται με τα υπόλοιπα ρούχα ή αξεσουάρ σας. Ωστόσο, αν δεν σκοπεύετε να το χρησιμοποιείτε συχνά, είναι προτιμότερο να επιλέξετε κάτι πιο πολύχρωμο και μοναδικό, ώστε να ξεχωρίζει όταν το χρειάζεστε.