Twin troubles: Πώς να κάνετε τη φροντίδα των διδύμων σας πιο άνετη

7826

Τα δίδυμα μωρά εύκολα μπορούν να γίνουν «μπελάδες» όταν αρχίσουν να δείχνουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία της προσωπικότητάς τους και να διαφοροποιούνται έτσι ως προς τις συνήθειές τους. Εμείς μπορούμε να σας δώσουμε 4 tips για να μπορέσετε να… συγχρονιστείτε με αυτά, χωρίς να νιώθετε κομμάτι ενός… χάους.

  1. Προσπαθήστε να τηρείτε ένα πρόγραμμα

Η ώρα του φαγητού των μωρών σας αλλά και η ώρα του ύπνου τους καλό είναι να είναι ίδια σε καθημερινή βάση. Φυσικά, όταν ακούγεται το κλάμα του ενός μωρού, είναι λογικό να ακουστεί και του άλλου, οπότε εδώ χρειάζεται άμεση δράση: Σημειώνουμε καθημερινά τις ώρες που ξυπνάνε, τρώνε και χρειάζονται αλλαγή πάνας, ώστε να έχουμε ένα οργανωμένο ημερολόγιο «ρουτίνας». Βάσει αυτού φροντίζουμε να τηρούμε ένα τυπικό πρόγραμμα που δεν θα μας αποδιοργανώνει.

  1. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για δύο ξεχωριστές προσωπικότητες

Όσο κι αν σαν (εμπορική) εικόνα τα δίδυμα φαίνονται σαν καθρέπτης το ένα απέναντι στο άλλο, ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μεγαλώνουμε δύο ξεχωριστούς ανθρώπους, στους οποίους οφείλουμε να δώσουμε και ξεχωριστά ερεθίσματα. Συνεπώς, αν υπάρχει κάποιος στο σπίτι, προτιμάμε μερικές φορές να κάνουμε ξεχωριστές βόλτες για το καθένα, ώστε κάθε παιδί να έχει και τον δικό του χρόνο με το κάθε γονιό. Ο χρόνος αυτός είναι ειδικής σημασίας για το παιδί, που χρειάζεται που και που να αισθάνεται την «αποκλειστικότητα».

  1. Όχι όλα διπλά

Ένα κοινό λάθος γονιών διδύμων είναι το να σπεύδουν να αγοράσουν το κάθε τι μωρουδιακό σε διπλές ποσότητες. Κι όμως προκαλεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο σε όλα τα προϊόντα: Τα ρούχα των διδύμων για παράδειγμα δεν είναι ανάγκη να είναι «σεταρισμένα» σαν να πρόκειται η βόλτα τους να γίνει σετ φωτογράφισης. Αντίθετα, ορισμένα είδη όπως το κάθισμα του αυτοκινήτου, οι πετσέτες ή τα σελτεδάκια https://www.tinytoes.gr/product-category/linen/changing/  πρέπει να είναι διπλά για λόγους ασφαλείας αλλά και υγιεινής. Ειδικά τα σελτεδάκια καλό είναι να είναι ένα από τα go-to μας στις βόλτες μας. Στη Lorena Canals θα βρείτε άριστης ποιότητας μωρουδιακά είδη.

  1. Η βοήθεια είναι το παν

Κανείς δεν περιμένει από εσάς να είστε ο «τέλειος» γονιός, αφού κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Συνεπώς όταν χρειάζεστε εξωτερική βοήθεια είτε από την ευρύτερη οικογένεια είτε από κάποιον babysitter μη νιώθετε ενοχές ή ότι πρέπει να δώσετε εξηγήσεις. Η ζωή σας άλλαξε δραστικά από τον ερχομό τους, οπότε αυτό που έχετε να κάνετε είναι να προσαρμόσετε τις νέες σας ανάγκες στην καθημερινότητά σας άφοβα.

Με λίγα λόγια, τα δίδυμα είναι μια αλλαγή ζωής με… διπλάσιο αντίκτυπο. Όσο κι αν επιβαρύνεται η ζωή μας με τις νέες αρμοδιότητες, φροντίζουμε να μην επιβαρύνουμε τον οικογενειακό προϋπολογισμό με «σετάκια», ούτε την ψυχολογία τη δική μας αλλά και των μωρών μας.