Δεύτερη συστοιχία S-400 αγοράζει η Τουρκία από τη Ρωσία

2033
In this photo provided by the Serbian Presidential Press Service, Russian S-400 Triumf surface-to-air missile systems display during joint air defense drills at the military airport Batajnica, near Belgrade, Serbia, Friday, Oct. 25. 2019. Serbian President Aleksandar Vucic visited Friday a military airport near Belgrade, saying he was impressed by what the Russian air defense systems can do. (Serbian Presidential Press Service via AP)

Δεύτερη συστοιχία S-400 αγοράζει η Τουρκία από τη Ρωσία

Πέντε ξένες χώρες έχουν ήδη στείλει αίτηση για την αγορά του ρωσικού μαχητικού πέμπτης γενιάς Su-57. Tην αποκάλυψη έκανε ο επικεφαλής της Rosboronexport Αλεξάντερ Μικέεφ. Αν και ο ισχυρός άνδρας της Rosboronexport , δεν αποκάλυψε τα ονόματα των χωρών, είναι εξαιρετικά απίθανο να μην βρισκεται και η Τουρκία ανάμεσα τους. Aναφορικά με την επέκταση της συμφωνίας μεταξύ Mόσχας και Άγυκρας για τους S-400, o Αλεξάντερ Μικέεφ υποστήριξε πως ολοκληρώνονται οι διαβουλεύσεις για μια σύμβαση προμήθειας του δεύτερου συντάγματος των συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, για την οποία έχει διαμορφωθεί ένα οικονομικό μοντέλο. «Διεξάγονται οι τελικές διαβουλεύσεις, αναμένουμε ότι θα ολοκληρώσουμε τη συμφωνία τους επόμενους μήνες».

Οι αποκαλύψεις τα επόμενα χρόνια γισ το ενδιαφέρον για την απόκτηση του Su-57 θα είναι ακόμα πιο έντονο και από άλλες χώρες. Οι αποκαλύψεις του επικεφαλής της Rosboronexport δεν σταμάτησαν στο Su-57 και στους S-400.Όπως ανέφερε: «Η Rosoboronexport εκπληρώνει συμβόλαιο για την προμήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών Orion-E».

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας