Κοινόχρηστα σε Πολυκατοικίες: Έρχονται αυξήσεις – Ασανσέρ

1034

Έρχονται αυξήσεις για ενοικιαστές και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων

Μεγάλες αυξήσεις στα κοινόχρηστα έρχονται για τους ενοικιαστές και τους ιδιοκτήτες εκατοντάδων χιλιάδων διαμερισμάτων στο λεκανοπέδιο.

Και αυτό καθώς πολλές εταιρίες ανελκυστήρων άρχισαν ήδη να ενημερώνουν τους διαχειριστές ότι πολύ δύσκολα θα συγκρατήσουν τις τιμές συντήρησης στα ίδια επίπεδα με το 2020, λόγω των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές πρώτων υλών.

Ειδικότερα, οι μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου με προσωπικά σημειώματα στους διαχειριστές μαζί με την εξόφληση του Ιουλίου αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Τους τελευταίους μήνες είναι μια περίοδος διακυμάνσεων του κόστους των πρώτων υλών του χάλυβα (αύξηση 38%), του χαλκού (αύξηση 19%), των καυσίμων (αύξηση 17%), αυξήσεις που επηρεάζουν το κόστος των υλικών των ανελκυστήρων, εν γένει, μηχανισμών/ εξαρτημάτων κ,λπ.Με τέτοιες αυξήσεις αντιμετωπίζουμε μεγάλη πίεση στην προσπάθειά μας να κρατήσουμε ανεπηρέαστες τις τιμές των προσφερομένων υπηρεσιών μας στο τρέχον έτος».

Όπως είναι εμφανές, στα κοινόχρηστα του Σεπτεμβρίου αρκετές εταιρίες θα έχουν αναπροσαρμογές προς τα πάνω στα κόστη συντήρησης ενός από τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ κάθε πολυκατοικίας, του ασανσέρ.

Οι εκρηκτικές ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες έχει αρχίσει από την Κίνα, η οποία, θέτοντας την πανδημία υπό έλεγχο νωρίτερα από όλες τις υπόλοιπες οικονομικές δυνάμεις, παρουσίασε ανάκαμψη βιομηχανικής παραγωγής και τόσο αυξημένη ζήτηση σε πρώτες ύλες που οδήγησε τις τιμές τους σε υψηλό δεκαετίας!

Η World Steel Association στην ετήσια έκθεση που δημοσιεύει θεωρεί ότι, παρά τη μειωμένη παραγωγή του 2020, η αλματώδης ανάκαμψη της Κίνας και τα κρατικά μέτρα ενίσχυσης υποδομών που λήφθηκαν εντός του προηγούμενου έτους θα συμπαρασύρουν σε ανοδικά επίπεδα την παγκόσμια ζήτηση σε ατσάλι.