Ο Δημήτρης Σιάμος μιλάει στο inevros.gr

1814

1.Από που κατάγεσαι;

Κατάγομαι από την Αλεξανδρουπολη αν και λόγω διαφόρων συγκυριών και μετέπειτα για επαγγελματικούς λόγους, από παιδική ηλικία μέχρι και σήμερα έχω μείνει σε πάρα πολλά διαφορετικά μέρη της Ελλάδος. Ξεχωρίζω πάντα την λατρεμένη μου Σαμοθράκη

2.Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το τραγούδι;

Τον ερχόμενο Μάιο θα κλείσω 20 χρόνια στον επαγγελματικό χώρο του τραγουδιού, αλλά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου τραγουδάω και αγαπάω την μουσική.

3.Η πρώτη επαφή με τη μουσική πότε έγινε;

Η πρώτη επαφή έγινε σε πάρα πολύ μικρή ηλικία, όταν σε οικογενειακά τραπέζια ο παππούς μου(με την υπέροχη φωνή) με την συνοδεία της νονάς μου στο πιάνο, με έβαζαν να τους τραγουδάω τα αγαπημένα τους τραγούδια.

4.Θυμάσαι την πρώτη μέρα που τραγούδησες επαγγελματικά;

Κανείς νομίζω δεν θα μπορούσε να την ξεχάσει. Ήταν σε ένα ταβερνάκι, σε ηλικία 12 χρονών, τέσσερα-πέντε τραγούδια έλεγα, αλλά έτρεμαν τα πόδια μου και δεν μπορούσα να σταματήσω το τρέμουλο με τίποτα!

5.Με ποιούς καλλιτέχνες έχεις συνεργαστεί;

Ο θεός ευλόγησε να συνεργαστώ με αρκετούς συνάδελφους διάσημους και μη και κυρίως αξιόλογους. Δεν θα ήθελα να σταθώ σε ονόματα γιατί θα ξεχάσω κάποιους και είναι άδικο, αλλά σίγουρα έμαθα πράγματα από όλους όσους μοιράστηκα την ίδια σκηνή.

6.Θα ήθελες να δουλέψεις με κάποιο συγκεκριμένο τραγουδιστή;

Είναι πάρα μα πάρα πολλοί αυτοί που θα ήθελα να συνεργαστώ, αλλά περισσότερο από όλα θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να προλάβω να ακούσω ζωντανά τα ιερά τέρατα του ελληνικού τραγουδιού που δεν ζούνε πια. Όπως την αρχή όλων Στέλιο Καζαντζίδη, έπειτα τον Στράτο Διονυσίου το Μανώλη Αγγελόπουλο και άλλους.

7.Που σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο;

Αυτήν την περίοδο όπως και κάθε χρόνο σχεδόν, αυτήν την εποχή του χρόνου είμαι σε πυρετώδη προετοιμασία για νέα προγράμματα, νέα τραγούδια και νέες συνεργασίες και με εμφανίσεις φυσικά σε διάφορα live στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, αλλά και σε άλλες πόλεις της βορείου Ελλάδος.

8.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

Να περιμένετε την συνέχεια στην σταθερότητα, την αγάπη για το τραγούδι και το πάθος για την δουλειά μου και πάντα την προσπάθεια μου για να σας διασκεδάζω και να σας ψυχαγωγώ!

9.Πως (η πως θα ήθελες να δεις) βλέπεις το Δημήτρη σε 5 χρόνια;

Θα ήθελα να με δω καλύτερο πατέρα για τα παιδιά μου και καλύτερο άνθρωπο για όλους γύρω μου. Αυτά νομίζω είναι αρκετά, για να είμαι πιο ευτυχισμένος στο μέλλον.

10.Μία συμβουλή στα παιδιά που ξεκινάνε τώρα την ενασχόληση τους με το τραγούδι

Να ασχοληθούν με αγάπη και σεβασμό. Μουσική είναι πάνω από όλα παιδεία και να καταλάβουν μια μεγάλη διαφορά. Υπάρχουν δυο κατηγορίες αυτοί που αγαπάνε το τραγουδι και αυτοί που αγαπάνε να είναι τραγουδιστές. Δυστυχώς στις μέρες μας υπερτερεί η δεύτερη κατηγορία και για αυτό βλέπουμε τα αποτελέσματα όλοι μας νομίζω. Μελέτη, σκληρή δουλειά, αγάπη και τύχη αυτή είναι η συνταγή. Σαν επάγγελμα περνάει κρίση το τραγούδι αλλά σαν τέχνη άνθιζε και θα ανθίζει πάντα.