Η ΝΔ στήριζει Λαμπάκη στην Αλεξανδρούπολη

805

Τον νυν Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελο Λαμπάκη θα στηρίξει στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου η ΝΔ

Χθες το πρωί ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μετιο, τον Βουλευτή Έβρου της ΝΔ Αναστάσιο Δημοσχάκη, τον Βουλευτή Καβάλας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Έβρου, Άκη Παρασκευόπουλο, επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Ευάγγελο Λαμπάκη μετά από εντολή του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη ,μεταφέροντας την στήριξη στο πρόσωπο του.

«Βρίσκομαι εδώ σήμερα με εντολή του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη, για να κάνω δυο ενέργειες: πρώτα απ’ όλα, να μεταφέρω την στήριξη στο πρόσωπο του Βαγγέλη Λαμπάκη, αλλά και στους συνεργάτες του, την αναγνώριση στο έργο το οποίο έχει παράξει όλο αυτό το διάστημα, αλλά και την εμπιστοσύνη στους σχεδιασμούς που έχει ετοιμάσει για την επόμενη περίοδο. Μεταξύ πολλών, ικανών, αυτοδιοικητικών στελεχών, μεταξύ πολλών προτάσεων, μεταξύ μιας σειράς πρωτοβουλιών που είχαν πάρει αρκετά τοπικά στελέχη, η Νέα Δημοκρατία κατέληξε στο πρόσωπο του Βαγγέλη Λαμπάκη,» σχολίασε σε δηλώσεις του ο κ. Αυγενάκης, τονίζοντας πως «είναι αυτονόητο, ότι εκείνος, όπως ξέρει, με σεβασμό προς όλα τα αυτοδιοικητικά στελέχη, ακόμη και στελέχη που δεν προέρχονται και δεν ανήκουν στο χώρο της ΝΔ, θα κινηθεί κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και την επόμενη περίοδο, για να κάνει το καλύτερο δυνατόν, για την Αλεξανδρούπολη.»

Μάλιστα ο κ. Αυγενάκης πρότεινε κάτι αντίστοιχο να κάνουν και τα υπόλοιπα κόμματα. Να αξιολογήσουν δηλαδή τις προτάσεις πριν καταλήξουν σε οποιαδήποτε στήριξη, σε οποιαδήποτε πρόταση, διευκρινίζοντας πως «με αυτόν τον τρόπο, θα επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά η αυτονομία της αυτοδιοίκησης, από τη μια, αλλά και από την άλλη, η εμπιστοσύνη σε προσωπικότητες, που βεβαίως μπορεί να έχουν και έχουν κομματική ταυτότητα, αλλά έχουν προτάξει την αγάπη τους, την προτεραιότητά τους για την πόλη που αγαπούν ή που θέλουν να υπηρετήσουν.»

«Αποδέχομαι την στήριξη αυτήν, σε αυτή τη χρονική στιγμή, γιατί οι στηρίξεις κομμάτων υγιών απέναντι σε υγιείς σχηματισμούς όπως είναι η δικιά μου η παράταξη είναι απαραίτητη,» σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Λαμπάκης ,υπογραμμίζοντας πως « ο σεβασμός της κεντρικής σκηνής εν προκειμένω του κόμματος, όπου ιδεολογικά είμαι ταυτισμένος και ανήκω, ο σεβασμός προς την ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να διατηρήσω το πολυσυλλεκτικό μου σχήμα μέσα σε ένα καινούριο ψηφοδέλτιο, αυτό με τιμάει ακόμη περισσότερο, γιατί, όταν υπάρχει αυτή η δυναμική σε ένα κόμμα στην έννοια της δημοκρατίας, ένας αυτοδιοικητικός δεν μπορεί παρά αυτό τον σεβασμό να τον αποδεχθεί και να προχωρήσω σε αυτή την πολυσυλλεκτικότητα και σε άλλους χώρους, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ψηφοδέλτιο ισχυρότατο, και να προσφέρουμε ακόμα περισσότερο την επόμενη τετραετία 2019-2023.»

Αναφερόμενος στην στήριξη του Χρ Μέτιου, ο κ Αυγενάκης επιβεβαίωσε την στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του, ενός προσώπου όπως είπε ,που δούλεψε περίπου 2 χρόνια, κάτω από δύσκολες συνθήκες, μετά την απώλεια του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη. Σε συνθήκες περίεργες, πρωτόγνωρες, που δεν είχαν προβλεφθεί, ούτε περίμενε κανένας, όταν ξεκινούσε μια ακόμα τετραετία, μια ακόμα θητεία ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης.

«Σήμερα, με πολύ ξεκάθαρο λόγο, και μετά από μία διαδικασία που τράβηξε σε χρόνο και που βεβαίως ακολουθήθηκε και σε άλλες περιφέρειες αντίστοιχη προσπάθεια, αντίστοιχη δουλειά, αντίστοιχη ζύμωση, με τους βουλευτές, με τα κομματικά μας στελέχη, με τις τοπικές μας οργανώσεις, σήμερα οι αποφάσεις πάρθηκαν, σηκώνουμε τα μανίκια, και ξεκινάμε δουλειά. Και πέρα λοιπόν από το εγώ, που, ομολογουμένως, κάποιοι έχουν προτάξει, ίσως με εντονότερο τρόπο απ’ όσο έπρεπε την προηγούμενη περίοδο, προτάσσουμε το εμείς,» είπε ο κ. Αυγενάκης και τόνισε πως «η επόμενη μέρα πρέπει να βρει την Ελλάδα ενδυναμωμένη, με μία ισχυρή κυβέρνηση, με έναν ισχυρό πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και με ισχυρές προσωπικότητες στην αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού ώστε να υπάρξει άμεσα στενή συνεργασία για το καλό των πολιτών.»

ert.gr