Παρέμβαση στην Επιτροπή Αποδήμου Ελληνισμού για ψήφο Ελλήνων του Εξωτερικού και νέα “Θαλάσσια Εγνατία”

796

 Η Κυβέρνηση αρνείται την ψήφο στους Έλληνες του Εξωτερικού!! Τα πονεμένα νησιά Ίμβρος και Τένεδος στο δρομολόγιο της νέας «θαλάσσιας Εγνατίας» – Παρέμβαση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Αποδήμου Ελληνισμού

Για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού και την επίμονη άρνηση της Κυβέρνησης να συζητήσει το Σχέδιο Νόμου που έχει καταθέσει δύο φορές η Ν Δ, για τις κυβερνητικές αστοχίες στο θέμα του Σχολείου του Μονάχου, αλλά και για την ένταξη της Ίμβρου και της Τενέδου στη νέα «θαλάσσια Εγνατία» αναφέρθηκε σε παρέμβασή του χθες (11/10) στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Αποδήμου Ελληνισμού ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

  • Η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να συζητήσει το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού, παρά το γεγονός ότι η Ν Δ έχει καταθέσει δύο φορές σχετικό Σχέδιο Νόμου.
  • Η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει ζητήσει με γραπτό αίτημα την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για το ίδιο θέμα, το σχετικό αίτημα όμως δεν έχει γίνει δεκτό από το Προεδρείο της Βουλής.
  • Ζητάμε από τους Έλληνες του Εξωτερικού να βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά αρνούμαστε να τους δώσουμε αυτό το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους.
  • Είναι σημαντικός ο ρόλος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) ως βασικού διαύλου επικοινωνίας του ελληνικού κράτους με τον Οικουμενικό Ελληνισμό γι’ αυτό και πρέπει να σταλεί στην αρμόδια Επιτροπή μας το σχετικό Σχέδιο Νόμου για την περαιτέρω μελέτη του.
  • Οι άστοχοι κυβερνητικοί χειρισμοί οδήγησαν στο να χάσουμε το Σχολείο του Μονάχου, ένα κεκτημένο δικαίωμα κι ένα κεκτημένο περιουσιακό στοιχείο του Ελληνικού Κράτους .
  • Το Υπουργείο Ναυτιλίας έκανε… μισή δουλειά στο θέμα της νέας «θαλάσσιας Εγνατίας», που ο ίδιος ανέδειξε, καθώς προκήρυξε μόνο ένα δρομολόγιο ανά Εβδομάδα, για 3 μήνες του θέρους γεγονός που καθιστά τη γραμμή μη βιώσιμη και χωρίς κανένα επενδυτικό ενδιαφέρον.
  • Στο άμεσο μέλλον και μόλις στεριωθεί η νέα «θαλάσσια Εγνατία» θα πρέπει να ενταχθούν σε αυτή η Ίμβρος και η Τένεδος, όπως αποτελεί η πάγια επιθυμία των Ιμβρίων και Τενεδίων που διαμένουν στην Ελλάδα, με τη σύναψη διμερούς συμφωνίας με τη γειτονική χώρα για ένα νησιωτικό σημείο εισόδου και εξόδου.

Δείτε την παρέμβασή του στο παρακάτω link https://www.youtube.com/watch?v=vvIYs5NqyKk&t