Το 1ο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμο σχεδιασμού, πήρε το info kiosk της Αλεξανδρούπολης

3099

Το 1ο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό σχεδιασμού (1st Place in Interior Design / Informational and transactional kiosks and terminal), που έγινε στο Λος Άντζελες των Η.Π.Α κατέκτησε το μοναδικής ομορφιάς info kiosk του Δήμου Αλεξανδρούπολης !!!

Συγκεκριμένα:

Τα Διεθνή Βραβεία Σχεδιασμού, International Design Awards IDA, με έδρα το Los Angeles ανακοίνωσε τους νικητές του 11ου ετήσιου διαγωνισμού σχεδιασμού. Φέτος, ο διαγωνισμός έλαβε πάνω από 3.100 συμμετοχές, που υποβλήθηκαν από εταιρείες και σχεδιαστές από 95 χώρες. To περίπτερο πληροφόρησης ‘Open Mall Info Kiosk’ που κοσμεί τον αστικό ιστό της Αλεξανδρούπολης, έργο που ολοκληρώθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Open Mall από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης με σκοπό την τουριστική και εμπορική ανάπτυξη, απέσπασε το πρώτο Βραβείο στην κατηγορία του.

Συγκεκριμένα το Ιnfo kiosk με συγκεντρωτική βαθμολογία 300 μονάδες ήρθε στην 111 θέση στη γενική κατηγοριοποίηση και με το χρυσό βραβείο στη κατηγορία ‘Ενημερωτικά περίπτερα και στάθμη μεταφοράς’ -Informational and transactional kiosks and terminals. Την ιδιαίτερη μορφολογία του info kiosk σχεδίασαν οι αρχιτέκτονες Ανδρονίκη Μανάβη, Σταύρος Μυστακίδης, Ιωάννα Βούζη και Μαρίνα Αλεξανδρίδη που δημιούργησαν την ομάδα ΜMAV architects για το σχεδιασμό και την κατασκευή του Info Kiosk που το βραβείο αυτό το εδραιώνει ως μια αρχιτεκτονική φιγούρα που κοσμεί το δημόσιο χώρο της πόλης.

Συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν, για να βγει αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα !!!

Εταιρεία: αρχιτέκτονες MMAV
Ομάδα Σχεδιασμού: ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΑΝΑΒΗ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΒΟΥΖΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗ.
Σχεδιαστές: MMAV/αρχιτέκτονες
Συντελεστές φωτογράφος: Θεόφιλος Γεροντόπουλος
Βραβείο (ες): 1η θέση στην εσωτερική διακόσμηση / Πληροφοριακά και συναλλακτικά περίπτερα και τερματικά

Περιγραφή: Βρίσκεται στην αστική περιοχή, δημιουργήθηκε ένα περίπτερο πληροφοριών από τα αποτελέσματα των 3 σχεδίων, του ξύλινου κιβωτίου, της βάσης και της επιφάνειας. Στο εσωτερικό υπάρχει μια οθόνη 84 “, 2τμ που υποστηρίζει χειρονομία ελέγχου, δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να ψάξει για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την πόλη από απόσταση 3μ. Η αναφορά στην« κλασική »ελληνική οροφή επιλέχθηκε προκειμένου ο επισκέπτης να αισθανθεί οικεία, ενώ παράλληλα προσπαθεί να ανατρέψει αυτό το αρχέτυπο μέσα από διαφορετικές κλίσεις της κορυφογραμμής. Το αυστηρό μονόχρωμο αποσκοπεί στο να τονίσει τον μινιμαλιστικό και μονολιθικό χαρακτήρα.