Ο Εβρίτης Dj Tsisma μιλάει αποκλειστικά στο inevros.gr

3696
  1. Από που κατάγεσαι; 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Φέρες του Έβρου. Φοίτησα στο 2ο Δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο Φερών αλλά και στο 1ο ΤΕΕ Αλεξανδρούπολης.

Στα 19 μου μετά και από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις αποφάσισα να μετακομίσω στην Αθήνα.

  1. Από πότε ασχολείσαι με τη μουσική;

Τα πρώτα ερεθίσματα τα είχα στην ηλικία των 8 διότι στην οικογένεια μου είχα ήδη τον μικρότερο αδερφό της μητέρας μου να ασχολείται ενεργά με το djing.

Από την πρώτη στιγμή που επισκέφθηκα ένα από τα καταστήματα που έπαιζε μουσική ο θείος μου και αντικρίζοντας τα πικάπ και τον “μείκτη” ήξερα τι ακριβώς ήθελα να κάνω. Όντας μόνος στο σπίτι καθόμουν ώρες μπροστά στο στερεοφωνικό συγκρότημα, (90’s!!!! ) δημιουργώντας μίξεις από κασέτα σε κασέτα.

  1. Πως αποφάσισες να γίνεις DJ;

Τα ερεθίσματα όπως σου προανέφερα ήταν αρκετά Η απόφαση πάρθηκε εντελώς τυχαία για εμένα το καλοκαίρι του ’97 όταν έμεινε μια κενή θέση σε ένα από τα καλοκαιρινά bar των Φερών (Zenith bar) και έτσι το ένα έφερε το άλλο. Από το καλοκαίρι του 1997 έως και το 2018 ασχολούμαι με το djing δίχως να το έχω αφήσει ποτέ.

Εδώ Θα σου πω ένα “μυστικό”.  Πιστεύω πως ο λόγος που προχώρησα τόσα χρόνια σε αυτόν τον δύσκολο χώρο είναι ότι ποτέ δεν το είδα σαν επάγγελμα, σαν μεροκάματο, χωρίς όμως να λείπει ο επαγγελματισμός την ώρα της δουλείας. Παράλληλα με το Djing ξεκίνησα και την ενασχόληση μου με το ραδιόφωνο στο τότε Δημοτικό Ραδιόφωνο Φερών χάρη στην εμπιστοσύνη του Σάκη Σταυρίδη και την ανιδιοτελή βοήθεια του Στράτου Τεπετζικλή που στα πρώτα μου βήματα στο χώρο αυτό ήταν δίπλα μου.

  1. Ασχολείσαι με κάτι άλλο εκτός από τη μουσική;

Ναι. Η δεύτερη μου αγάπη είναι οι Η/Υ και ασχολούμαι ενεργά στο να δημιουργώ Ιστοσελίδες.

  1. Με ποιους έχεις συνεργαστεί μέχρι τώρα και με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον;

Έχω Συνεργαστεί με αρκετούς  Έλληνες και ξένους Djs και τραγουδιστές στην πορεία αυτή των 21 ετών σαν resident dj στα club που έπαιζα όπως για παράδειγμα ο Black Coffee, Βασίλης Τσιλιχρήστος, ο Cj jeff, o Agent Greg, o ThodorisTriantafillou, οι Playmen, οι MAD MAC και πολλοί ακόμη αξιόλογοι Έλληνες και ξένοι Dj. Αλλά και με τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Γιώργος Μαζωνάκης, η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Έλλη Κοκκίνου, η Μαλού, ο Καμπακάκης,ο Βαρθακούρης, Οναρ και αρκετούς ακόμη που εμφανίστηκαν στα μαγαζιά που έπαιζα και εγώ

  1. Ξέρουμε ότι παίζεις σε πολλά μαγαζιά και όχι μόνο, μιλησέ μας λίγο γι’ αυτήν την εμπειρία; 

Είναι αλήθεια ότι κατά την διάρκεια των 21 χρόνων στο Djing πέρασα από αρκετά μαγαζιά, άλλα club, άλλα cafe-bar, beach bar αλλά και σε φεστιβάλ. Η εμπειρία πάντοτε είναι διαφορετική. Κάθε χώρος μου βγάζει ένα διαφορετικό συναίσθημα.

Το οποίο προσπαθώ να το βγάλω μέσα από τις επιλογές της μουσικής. Άλλοτε εύκολα και άλλοτε δύσκολα, πάντα όμως βάζω τον καλύτερο μου εαυτό για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, δηλαδή την διασκέδαση του ακροατή. Με την μετακόμιση μου το 2004  στην Αθήνα ανέλαβα το Residency του T&D Cafe. Το 2005 Βρέθηκα στο Loft all day bar και στο Minu Minu cocktail bar. Το Σεπτέμβριο του 2006 ήμουν στο Caprice Athens Cafe όπου και ξεκίνησα μια συνεργασία η οποία αποτέλεσε την αρχή μιας πορείας που κατέληξε στην “μετακόμιση” μου στο Κολωνάκι και στο γνωστό σε όλους Big Apple όπου τις τρίτες εμφανισζόμουν μαζί με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του Best 92.6. Παράλληλα πραγματοποίησα Mainstream πάρτυ με ξένες και ελληνικές επιλογές στην Αίγλη Κεφαλαρίου (Κηφισιά).

Τα καλοκαίρια του 2010-11 τον ανέλαβα το Mommy cocktail bar στον πεζόδρομο της Δελφών (Αθήνα) και το Pablo Tapas Bar στο κέντρο της Κηφισιάς Το καλοκαίρι το 2012 ξεκίνησα μια νέα σειρά εμφανίσεων σε ένα από τα πιο δημοφιλή beach club της Ελλάδος, το Cocoon (Λουτράκι) έχοντας το Residency έως και σήμερα. Το χειμώνα του 2015 βρισκόμουν στο Rose 37(Κολωνάκι) και κάθε Τρίτη στο Celfie Cafe (Χολαργός – Αθήνα) αναλαμβάνοντας την μουσική επένδυση των Sushi Nights.

Το 2016 είχα την μουσική επιμέλεια του πολυαναμενόμενου Mayor στην πλατεία Κολωνακίου, στη θέση του παλιού JK . Και του italian design restaurant Su Casa στη Γλυφάδα.  Το καλοκαίρι το 2016 είχα πατουσιάσει μια νέα εκδοχή Mainstream μουσικής διασκέδασης στο νέο Gatsby Bar. Επίσης συνέχισα τις επιτυχημένες εμφανίσεις στο Cocoon Beach Club και συμπεριλήφθηκα στην ομάδα του Estate – Akrotiri Club της Αθήνας όπου τις Τετάρτες ανέλαβα τις μουσικές επιλογές στο Eig8t Elements Party παρέα με τους Γιώργο Μανίκα, Κώστα Σιδεράτο και Droulias Brothers.

Από τον Οκτώβριο του 2016 ήμουν κάθε Σάββατο στο Dirty Blonde Club στην Αθήνα, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2016 συνεργάζαστηκα με το Pigs Party του Dames Venue Of Happiness. Το καλοκαλιρι του 2017 συνέχισα για 6η συνεχομενη χρονιά τις εμφανίσεις μου στο Cocoon Beach Club και απο τις αρχες τυ 2018 βρίσκομαι στην όμορφη Θεσσαλονικη και συγκεκριμένα στο Manoir.

 

Τι είδους μουσική παίζεις κυρίως αλλά και με τι σου αρέσει να μιξάρεις; Πικάπ, cd, η λάπτοπ;

Νομίζω ότι ειδικά σήμερα είναι λίγο άτοπο να μιλάμε για ταμπέλες .. είναι προτιμότερο ο κόσμος να έρχεται να σε ακούσει για το σύνολο των ακουσμάτων που παρουσιάζεις Θεωρώ πάντως πως είμαι ένας mainstream dj. Όσον αφορά για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης θα ήθελα να σου πω πως μου αρέσει να μιξάρω με βινύλια και το κάνω όταν έχω ελεύθερο χρόνο στο σπίτι, αλλά λόγω χώρου και μεγάλης γκάμας μουσικών επιλογών στα μαγαζιά που παίζω η χρήση του λάπτοπ είναι αναπόφευκτη.

  1. Που μπορούμε να σε απολαύσουμε αυτή την περίοδο;

Αυτή την περίοδο βρίσκομαι κάθε Παρασκευή και Σάββατο σε ένα νέο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, Wine Bar εν ονόματι Manoir όπου και έχω αναλάβει το μουσικό ήφος του μαγαζιού. Το «Manoir» αποτελεί μια νέα πρόταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η καλαισθησία στη διακόσμηση, σε συνδυασμό με καλή μουσική επιλεγμένη απο την δεκαετία του ’60 έως και σήμερα τοποθετείτε ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου. Επίσης το καλοκαίρι θα κάνουμε αρκετά πάρτι στο Riviera Luxury Beach στον Άγιο Ιωάννη Χαλκιδικής, καθώς επίσης στο ευρέως γνωστό Beach Club Cocoon που θα συνεχίσω να έχω το residency για 7 συνεχή χρονιά.

  1. Τι να περιμένουμε απο εσένα στο μέλλον; 

Η αλήθεια είναι ότι δεν ποτέ έβαζα μακροχρόνιους στόχους. Υπάρχουν κάποια projects επάνω στα οποία δουλεύω, αλλά δεν είναι ανακοινώσιμα ακόμη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πάντα κοιτώ να βελτιώνομαι και να παρουσιάζω κάτι διαφορετικό και αυτό πιστεύω φαίνεται.

Σίγουρα από τον Σεπτέμβρη θα υπάρξουν νέες συνεργασίες και με djs αλλά και με παράγωγους.

9.Στον Έβρο πότε θα σε απολαύσουμε ;

Στον νομό μας θα έρθω σίγουρα αρχές Ιουνίου για το opening ενός club αλλά και μέσα καλοκαιριού όπως κάθε καλοκαίρι στο yacht club στην Αλεξανδρούπολη.

Feres

Summer of 1997 @ Zenith bar

Winter of 97 – 98 @ Booca bar

Summer of 1998 @ Vira cafe club.

Winter of 1998 – 99 @ Fainomeno club

Summer of 1999 @ Mammounia club

Winter of 1999 – 2000 @ Fainomeno club

Summer of 2000 @ Mammounia club

Seasons of 2000 – 01 @ Aroma café-bar

Summer 2001 @ Mammounia club

Seasons 2001 – 02 @ Fainomeno club

Summer of 2002 @ La Playa club

Winter of 2002 – 03 @ Koo club

Athens

2004 – 10 @ T&D Cafe

2005 – 06 @ Loft Bar

2006 – 07 @ Minou Minou Bar

2008 – 10 @ Caprice Athens Cafe

2010 – 11 @ Aigli kefalari Cafe -Bar

2010 – 11 @ Mommy Bar

2009 – 14 @ Big Apple Bar

Summer 2013 @ Pablo Bar

Summer 2012 – 14 @ Pefkaki Bar Resto

Summer 2012 – 17@ Cocoon Beach Club

Summer 2016 @ Estate Ακρωτήρι Club

Summer 2016 @ Gatsby Bar

Winter 2015 @ Rose 37 Club

Winter 2015 @ Celfie cafe Bar

Winter 2015 @ Su Casa Bar Resto

Winter 2015 @ Mayor Bar Resto

Winter 2016 @ Mayor Bar Resto

Winter 2016 @ Gatsby Bar

Winter 2016 @ Dirty Blonde Club

Winter 2016 @ Dames Venue of happiness Club

Thessaloniki

Winter 2017 – 18 – Manoir Bar

instagramhttps://www.instagram.com/tsisma/

FB: https://www.facebook.com/djtsisma

https://www.tsisma.com/