“Περίγυρος” στην Αλεξανδρούπολη. Περί γύρου….. ο λόγος!!

5050

Γύρος ονομάζεται το έδεσμα που αποτελείται από κομμάτια χοιρινού κρέατος από διάφορα μέρη του ζώου. Τον νοστιμότερο γύρο τον κάνει κρέας από το λαιμό του χοίρου. Ονομάζεται από την ελληνική γύρα ή αλλιώς περιστροφή που κάνει το κρέας στην κατακόρυφη μεταλλική σούβλα που περνιέται για να ψηθεί γύρω από τον άξονά της, με τη φωτιά στη μια πλευρά.

el.wikipedia.org

“Περίγυρος” τώρα, ονομάζεται το καλύτερο street food μαγαζί της Αλεξανδρούπολης που κάνει τον καλύτερο γύρο (όπως ακριβώς περιγράφεται στην από πάνω παράγραφο). Για πάνω από δέκα χρόνια οι γευστικές εκπλήξεις στον ουρανίσκο μας έχουν όνομα. “Περίγυρος”, το νέο λήμμα που πρέπει να προστεθεί στη wikipedia……

Γύρος ή πιτόγυρο ή σάντουιτς με γύρο ή όπως σας αρέσει να το λέτε δεν έχει καμμία σημασία. Επίσης, κρατηθείτε: σνίτσελ γεμιστά, διάφορες γεύσεις με κοτόπουλο όπως σουβλάκι κοτομπέϊκον, φιλέτο κοτόπουλο, απίθανα Burgers και club με γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο, κατέχουν εξέχουσα θέση στην ψησταριά του. Το μόνο που έχει σημασία είναι η πηγή…. Και η πηγή είναι μία, ο “Περίγυρος”.

Το μόνο … πρόβλημα που προκύπτει ίσως, μόλις μπει κάποιος στον “Περίγυρο”  είναι το εξής: Πως θα γίνει να δοκιμάσει άμεσα την τεράστια και προκλητική ποικιλία γεύσεων που θα δει μπροστά του. Δυστυχώς δεν έχουμε απάντηση σ΄αυτό….

Αν ξεκινήσουμε να απαριθμούμε πόσες επιλογές έχει κάποιος μόλις έρθει “φάτσα κάρτα” με τη βιτρίνα και το μπαρ του καταστήματος, θα …. νυχτώσουμε. Προκειμένου λοιπόν να νυχτώσουμε νηστικοί, σφαίρα στον “Περίγυρο” , στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 365.

Άμεση και χαμογελαστή εξυπηρέτηση σε χρόνο ρεκόρ. Είτε στο σαλόνι είτε έξω, είναι σίγουρο πως θα απολαύσετε ότι κι αν παραγγείλετε, πίνοντας το αγαπημένο σας αναψυκτικό ή μια παγωμένη μπυρίτσα.

Εάν πάλι αδυνατείτε να αποχωριστείτε τον αγαπημένο σας καναπέ τότε απλά καλείτε στο   2551 034510 ή αν θέλετε στέλνετε μήνυμα στο 6978673737 και…. έφτασε. Τόσο απλά και γρήγορα. Το απόλυτο delivery. Τηλεφωνικά ή online δεν έχει σημασία. Τον ίδιο χρόνο κάνει.

Επισκεφτείτε online τον Περίγυρο στο www.peri-giros.gr/wp και περιηγηθείτε στον κόσμο των γεύσεων που σας προσφέρει.