Η Κατερίνα Γεωργιάδου του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης αποκλειστικά στο inevros.gr

2742

1.Από πού κατάγεσαι;

Λοιπόν , ο πατέρας μου είναι Έλληνας , ενώ η μητέρα μου κατάγεται από την Ουκρανία . Εγώ όμως παρ’ όλο που έχω γεννηθεί στην Ορεστιάδα έχω μεγαλώσει στην Αλεξανδρούπολη από πολύ μικρή !

2.Πως ξεκίνησες να παίζεις βόλεϊ ;

Η αλήθεια είναι πως ασχολούμαι από μικρή γενικότερα με τον αθλητισμό χωρίς να έχω καταλήξει σε κάποιο συγκεκριμένο άθλημα . Μέχρι που στην πέμπτη δημοτικού η γυμνάστρια μου, μου πρότεινε να δοκιμάσω το βόλεϊ . Και τότε ήταν που το άθλημα με κέρδισε από την πρώτη κιόλας προπόνηση.

3.Ποια είναι η θέση που αγωνίζεσαι τώρα; Πως την επέλεξες ;

Ξεκίνησα παίζοντας για πολλά χρόνια ως ακραία . Δοκίμασα όμως κάποια στιγμή να παίξω και στη θέση του κέντρου , την οποία κρατώ έως και σήμερα γιατί θεωρώ πως μου ταιριάζει αρκετά και μπορώ να αποδώσω καλύτερα .

4.Αν και πολύ μικρή σε ηλικία, έχεις αλλάξει πολλές ομάδες . Μίλησε μας γι΄αυτήν την εμπειρία..

Ναι, μπορώ να πω, πως παρ’ όλο που έχω αλλάξει αρκετές ομάδες , η εμπειρία που απέκτησα από την κάθε μια , είναι ξεχωριστή και αξέχαστη . Τόσο για το προπονητικό και το αγωνιστικό κομμάτι , όσο και για το κλίμα και το ανθρώπινο δυναμικό που αποτελούσε την κάθε ομάδα .

Αγωνίστηκα αρχικά στον Α.Ο.Ορεστιάδας , στο ΖΑΟΝ Κηφησιάς , στους Ίωνες της Ν.Ιωνίας (Αθηνών) , στο Μελά Αγίου Ελευθέριου (Αθήνα) και στο Φοίνικα Αλεξανδρούπολης όπου και αγωνίζομαι αυτή την περίοδο .

5.Ανάμεσα τους η ομάδα του Α.Ο.Ορεστιάδας, πως αισθάνεσαι που φόρεσες μια τόσο βαριά σε ιστορία φανέλα;

Γνώριζα εξαρχής την μεγάλη ιστορία του Α.Ο.Ορεστιάδας πριν ακόμη αποφασίσω να αγωνιστώ στην ομάδα αυτή . Οπότε αισθάνομαι πολύ τυχερή που αγωνίστηκα και φόρεσα την τόσο βαριά και ιστορική φανέλα του Α.Ο.Ορεστιάδας.

6.Και τώρα Φοίνικας Αλεξανδρούπολης.. Πως είναι η εμπειρία σου μέχρι τώρα στην ομάδα;

Όπως προείπα , ο Φοίνικας Αλεξανδρούπολης για μένα είναι μια ακόμη εμπειρία , όσων αφορά το προπονητικό και αγωνιστικό κομμάτι όπως επίσης και το καλό κλίμα που επικρατεί μέσα στην ομάδα αυτή .

7.Αυτή η ομάδα έχει τελικά «ταβάνι»; χαχα !!!  Που νομίζεις ότι οφείλεται όλο αυτό;

Χαχα , αυτό δεν το γνωρίζω ακόμη , αλλά πραγματικά εύχομαι να μην το μάθουμε και σύντομα ! Αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι σαν μια νέα πρόκληση , οπότε προπονούμαστε και σκληρά για ένα θετικό αποτέλεσμα .

Πιστεύω επίσης πως ένας ακόμη λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η καλή συνεργασία και το πείσμα που διαθέτει η ομάδα την ώρα που αγωνίζεται .

8.Μια συμβουλή στις κοπέλες που ξεκινάνε τώρα το βόλεϊ;

Το βόλεϊ είναι ένα εκπληκτικό άθλημα . Όχι μόνο από την άποψη της σωματικής άσκησης αλλά και γιατί σου μαθαίνει τη σημασία της ομαδικότητας , προσφέρει έναν υγιή ανταγωνισμό έτσι ώστε να βάζεις τα δυνατά σου κάθε φορά , αλλά κυρίως σου μαθαίνει την έννοια της αυτοπειθαρχίας και της αυτοπεποίθησης . Η συμβουλή μου για τις κοπέλες είναι πάθος , θέληση και επιμονή !