Λιμνοδεξαμενή Σαμοθράκης: Εις βάρος των ταλαιπωρημένων Σαμοθρακιτών η στασιμότητα

933

Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, αναφορικά με την στασιμότητα του έργου της κατασκευής της λιμνοδεξαμενής Σαμοθράκης.

Στην Ερώτηση συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η μόνη εργασία που προχώρησε μετά από δυο Γραπτές Ερωτήσεις και μια Κοινοβουλευτική Αναφορά ήταν να συσταθεί η επιτροπή εκτίμησης των θετικών ζημιών του αναδόχου, προκειμένου ο τελευταίος να αποζημιωθεί και να προχωρήσει η διαδικασία της αναβίωσης της διαλυθείσας σύμβασης προκειμένου να ξεκολλήσει το έργο.

Πρόκειται για ένα έργο που θα επιλύσει ένα σημαντικό ζήτημα άρδευσης των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στις περιοχές Αλώνια, Λάκκωμα και Ξηροπόταμος δίνοντας λύση έτσι και στην ύδρευση των οικισμών των προαναφερόμενων περιοχών, καθώς επιβαρύνονταν προκειμένου να αρδευτούν οι καλλιέργειες.

Ο υπουργός ερωτάται πότε θα ολοκληρώσει η επιτροπή το έργο της καθώς και αν έχουν γίνει ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιπλέον χρηματοδότηση που απαιτείται.