Τι είχε στο κινητό του ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

1404

Μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού – Δείτε τις φωτογραφίες που είχε στο κινητό του – Ο Shady Almousa ποζάρει στο φακό με βαρύ οπλισμό – Παραδέχεται ότι πολέμησε στον εμφύλιο της Συρίας, αλλά υποστηρίζει ότι δεν είναι μέλος του ISIS

Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από το κινητό τηλέφωνο του 30χρονου Σύρου που κατηγορείται ότι είναι μέλος της διαβόητης τρομοκρατικής οργάνωσης Isis φέρνει στο φως το protothema.gr.

Πρόκειται για φωτογραφίες που περιέχονται μέσα στην δικογραφία και δείχνουν τον Shady Almousa να ποζάρει στο φακό με βαρύ οπλισμό, σε κάποιες μόνος του και σε κάποιες άλλες φωτογραφίες μαζί με συντρόφους του πολεμιστές.

Ο 30χρονος

Shady Almousa κρατάει στα χέρια του πυροβόλα τυφέκια, όπως AK-47 ή Καλάσνικοφ όπως είναι ευρέως διαδεδομένα, τυφέκιο M-16 και οπλοπολυβόλα RKM , ενώ σε μια φωτογραφία φαίνεται να είναι ο χειριστής αντιαεροπορικού πυροβόλου ZU 23-2.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες με τον ίδιο να ποζάρει ανέμελος κρατώντας όλα αυτά τα όπλα σα να έχει ήσυχη την συνείδηση του προκάλεσαν εντύπωση σε ανακρίτρια και εισαγγελέα που τελικά λόγω έλλειψης στοιχείων αποφάσισαν την προφυλάκιση του.
«Λείπουν ουσιώδη έγγραφα (πρόκειται στοιχεία από Europol- Interpol- Sirene) από την δικογραφία που μέχρι να συλλεγούν θα κρατείται προσωρινά» αποφάνθηκαν και ο κατηγορούμενος μετά την απολογία του οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών.

Μάλιστα όταν  εισαγγελέας και ανακρίτρια ρώτησαν τον 30χρονο Σύρο για ποιο λόγο είχε αυτές τις φωτογραφίες στο κινητό του, εκείνος απάντησε: « Από περηφάνια και για τις αναμνήσεις», εξηγώντας «ότι είναι περήφανος που πολεμούσε για την ελευθερία και την δημοκρατία της χώρας του κατά του καθεστώτος του Άσαντ», ενώ πρόσθεσε ότι εάν τον προφυλακίσουν στην ουσία επικυρώνουν τον καθεστώς Άσαντ και την χρήση χημικών όπλων από εκείνον προς τον άμαχο πληθυσμό της Συρίας.

Συγκρίνει τον εμφύλιο στη Συρία με τον ελληνικό εμφύλιο

«Μα καλά είναι δυνατόν να βγάζετε φωτογραφίες στον εμφύλιο;» τον ρώτησε ξανά η εισαγγελέας με τον κατηγορούμενο να απαντάει: «Μου είπαν ότι φωτογραφίες σαν κι αυτές κυκλοφορούν κατά εκατοντάδες ή χιλιάδες από τον εμφύλιο που έγινε στην Ελλάδα τα έτη 1945-1949 και οι οποίες δείχνουν στρατιώτες με βαρύ οπλισμό και οι οποίες φιλοξενούνται σε εκθέσεις, μουσεία ακόμη και υπουργεία, ουδείς όμως τόλμησε να κατηγορήσει τους απεικονιζόμενους σε αυτές ως τρομοκράτες. Για ποιο  λόγο να διαγράψω τις αναμνήσεις μου και την ιστορία από το κινητό μου τηλέφωνο;».

Λέει ότι δεν είναι τζιχαντιστής

O 30χρονος Σύρος υποστήριξε ότι δεν είναι τρομοκράτης του ISIS αλλά πως έχει πολεμήσει στο πλευρό του ελεύθερου συριακού στρατού ( FSA) που μάχεται τις κυβερνητικές δυνάμεις, έστω και αν στην ουσία πρόκειται για ομάδες που πολεμάνε ως μισθοφόροι για λογαριασμό χρηματοδοτών.

Είπε μάλιστα στην απολογία του ότι στα καμπ εκπαίδευσης όπου πήρε μέρος είχε Αμερικάνο εκπαιδευτή ενώ πρόσθεσε πως γνωρίζει ότι οι ομάδες που εντάσσονται υπό τη σκέπη του ελεύθερου συριακού στρατού χρηματοδοτούνται και από το Ισραήλ.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι μετά τον τραυματισμό του σε μια από τις πολλές μάχες όπου πήρε μέρος, κάτι που αποδεικνύεται και από βιντεοσκοπημένο υλικό της δικογραφίας, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ισραήλ.

«Ο Shady Almousa δηλώνει αθώος για την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση του Isis και της Al- Nusra» δηλώνει η συνήγορος του Τριανταφυλλιά Τσιουλπά. Και προσθέτει:
«Το γεγονός ότι εντάχθηκε στον ελεύθερο συριακό στρατό ο οποίος αποτελεί την «αντιπολιτευτική παράταξη» του καθεστώτος Άσαντ δεν τον αναγάγει αυτομάτως σε τρομοκράτη και δεν είναι δυνατόν να αναφερόμαστε σε αδικήματα του ποινικού κώδικα, όταν μιλάμε για μια εμφύλια σύρραξη που έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως. Ο ελεύθερος συριακός στρατός δεν έχει ανακηρυχθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως τρομοκρατική οργάνωση όπως ο ISIS ή η Al- Nusra».

Ο 30χρονος μετά την απόδοση των κατηγοριών σύμφωνα με την συνήγορο του βρέθηκε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση με αποτέλεσμα ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης Γρεβενών με σύμφωνη γνώμη των γιατρών να διατάξει την υποχρεωτική μεταγωγή του στο ψυχιατρικό κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού όπου νοσηλεύεται κρατούμενος.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ