Ορεστιάδα: “Θράκη – Ήπειρος: Προμαχώνες Ελληνισμού”

1618

Σήμερα, Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ. στην Αιθουσα Εκδηλώσεων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την επίσημη έναρξη της έκθεσης φωτογραφιών που φιλοξενείται στο Μουσείο

Θα παραδοθεί στην πόλη της Νέας Ορεστιάδας η εικόνα του ήρωα Λοχαγού Νικόλαου Διαμάντη, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει με ομιλία του ο κ. Σπύρος Ευσταθίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Βορείου Έβρου και Φίλων “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ”.

Στο πλαίσιο των 9ήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Νέα Ορεστιάδα, με τίτλο «Θράκη – Ήπειρος: Προμαχώνες Ελληνισμού», το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας θα παραμείνει ανοιχτό από το Σάββατο 21 Οκτωβρίου μέχρι και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου τις ώρες 10-1 το πρωί και 7-9 το απόγευμα, με δωρεάν είσοδο.

Οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να δούνε μια έκθεση φωτογραφιών του ’40, που παρουσιάζει την ζωή στην Ήπειρο εκείνα τα χρόνια, να παρακολουθήσουν μια παρουσίαση με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, να δούνε παραδοσιακές ηπειρώτικες φορεσιές, ενώ θα μάθουν και για τους ντόπιους πεσόντες του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940-1941, τους ήρωες αξιωματικούς και στρατιώτες, που έδωσαν την ζωή τους στην Πίνδο και στα Ελληνοαλβανικά σύνορα για την ελευθερία και την ανεξρτησία της πατρίδας μας.