Ορεστιάδα: Αντιπαραθέσεις για την παραχώρηση κτιρίου για τη μεταστέγαση του ΙΚΑ

113
Σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, θα τεθεί προς συζήτηση και λήψη απόφασης από το Σώμα, η πρόταση του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, περί άρσης της παραχώρησης του κτιρίου παλαιών δικαστηρίων στο ΙΚΑ για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών του.

Το θέμα είχε δημοσιοποιήσει πρόσφατα στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, ο κ. Μαυρίδης, αναλύοντας το σκεπτικό της δημοτικής αρχής, λέγοντας παράλληλα πως η παραχώρηση αφορά το ΙΚΑ και όχι ο ΕΦΚΑ, στον οποίο έχει ενσωματωθεί.

Το ζήτημα προκάλεσε αντιπαραθέσεις μεταξύ επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημάρχου κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με την Μαρία Γκουγκουσκίδου επικεφαλής της παράταξης “Ορεστιάδα τόπος να ζω,” να κατηγορεί τον κ. Μαυρίδη ότι θα μείνει στην ιστορία ως ο δήμαρχος που έδιωξε την υπηρεσία αυτή από την πόλη και τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σταμάτη Γκατζίδη να ζητά διευκρινίσεις για τις εξελίξεις που υπάρχουν τονίζοντας ότι είναι αιτία πολέμου με όσους τολμήσουν να υποβαθμίσουν ακόμη μία δημόσια υπηρεσία στην πόλη και πως στελέχη κομμάτων που έχουν ψηφίσει αυτές τις μνημονιακές πολιτικές συρρίκνωσης υπηρεσιών, σήμερα το παίζουν τρελίτσα”.

“Μην παρασύρεστε σε λαϊκισμούς ειδικά σε τέτοια ζητήματα. Θα τα πούμε όλα και θα ακουστούν αλήθειες όταν έρθει η ώρα” απάντησε ο δήμαρχος Ορεστιάδας.

ert.gr