Δ. Πέτροβιτς: Η περιφέρεια θα πιέσει για τις αποζημιώσεις

954
«Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είναι υπεύθυνη για τις επαγγελματικές στέγες και οι δήμοι για τις ζημιές στις κατοικίες, που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν τον Ιανουάριο του 2016» σχολίασε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, με αφορμή την υπογραφή της Κ.Υ.Α που αφορά στην οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια, από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν το διάστημα 17 έως 22 Ιανουαρίου του 2016, στην περιφερειακή ενότητα Έβρου.

Επιπλέον τόνισε ότι από πλευράς περιφέρειας έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, και πως όλα τα σχετικά στοιχεία, τα έχει ήδη η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Β. Ελλάδας ( ΥΑΣΒΕ), η οποία όπως είπε, «με τη σειρά της θα πρέπει να ολοκληρώσει το πόρισμά της και να το αποστείλει στο υπουργείο οικονομικών το οποίο στη συνέχεια θα προχωρήσει στην καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους».

«Εμείς θα πιέσουμε την Αθήνα ώστε να επιταχυνθούν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες. Πρέπει και το ίδιο το κράτος να είναι πιο ταχύ» τόνισε ο κ. Πέτροβιτς.

ert.gr