Στο αποστακτήριο του Βασίλη στη Νίψα πάμε για “καζάνι” !

  4222

  Μια παράδοση που μας ενώνει, μια παράδοση που μας ακολουθεί χρόνια, όχι μόνο στο αποστακτήριο, αλλά στη συνείδηση μας για την ιερότητα του ποτού που λέγεται τσίπουρο και τι αυτό σημαίνει για τον καθένα από εμάς.

  Σεβόμαστε το προϊόν που παράγουμε γιατί οι άνθρωποι που μας εμπιστεύεστε τα σταφύλια σας για να βγάλετε το τσίπουρο της χρονιάς, δεν το κάνετε για να έχετε ένα ποτό στο σπίτι. Για αυτό τον λόγο υπάρχουν τα υπόλοιπα ποτά.

  Το τσίπουρο όμως είναι εκεί διαφορετικό πάντα συνοδεύεται με φαγητό, πάντα δημιουργεί κουβέντες και πάντα προκαλεί συναισθήματα άλλες φορές χαράς και άλλες λύπης. Όπως και να έχει είναι εκεί να συντροφεύει αυτές τις στιγμές. Και για αυτό κάποιοι μεγαλύτεροι το χαρακτηρίζουν “αγίασμα” ή “φάρμακο” αν και δεν γιατρεύει καμιά αρρώστια, αλλά με την κατάλληλη παρέα και το αντίστοιχο φαγητό γιατρεύει την ψυχή και προκαλεί την αρχέγονη κάθαρση.

  Έτσι και εμείς είμαστε άνθρωποι σαν εσάς και επειδή αντιλαμβανόμαστε και την δική σας οπτική. Το παράγουμε ώστε να τηρεί όλους τους άγραφους κανόνες του καλού τσίπουρου να μην “καίει” τον λαιμό όταν κατεβαίνει, να συνοδεύει το φαγητό για ώρες όπως ακριβώς μας αρέσει και το πιο σημαντικό την επόμενη μέρα το πρωί το κεφάλι να είναι καθαρό όπως ακριβώς και το τσίπουρο σας.

  Φέρτε τα σταφύλια σας και ελάτε να γνωριστούμε.

  Αν το τσίπουρο είναι για εσάς ότι είναι και για εμάς, τότε ταιριάζουμε.

  Στην υγειά μας.