Πρόεδρος ΚΙΕΦ: Όσοι μας ψήφισαν σε Ξάνθη και Κομοτηνή δήλωσαν ότι είναι Τούρκοι

860

Πρωτιά στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης κατέγραψε το κόμμα.

Ποσοστό 0,71% συγκέντρωσε το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ/DEB) πανελλαδικά στις ευρωεκλογές 2024 καταγράφοντας πρωτιά στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης.

Μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα xronos.gr, η πρόεδρος του κόμματος, Τσιγδέμ Ασάφογλου, έκανε λόγο για τουρκική μειονότητα, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως «σήμερα ο κάθε μειονοτικός που πήγε στην κάλπη και ψήφισε το DEB είπε “είμαι Τούρκος”».

«Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο, όλους τους Δυτικοθρακιώτες, την “τουρκική” (sic) μειονότητα, που πήγε στις κάλπες σήμερα και έστειλε ξανά ένα δυνατό μήνυμα και στην Αθήνα αλλά και στην Ευρώπη, ότι είμαστε εδώ, έχουμε πολλά προβλήματα και θέλουμε να μας ακούσουν».

 

Σε αυτό το σημείο ερωτήθηκε, εάν επιμένει στον χαρακτηρισμό της μειονότητας ως «τουρκικής», παρότι η μειονότητα ορίζεται με σαφήνεια ως θρησκευτική-μουσουλμανική από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

«Επιμένετε στον χαρακτηριστικό της μειονότητας ως “τουρκικής” παρά τη Συνθήκη της Λωζάννης;», ερωτήθηκε χαρακτηριστικά η Τσιγδέμ Ασάφογλου κι απάντησε:

«Βέβαια, σήμερα ο κάθε μειονοτικός που πήγε στην κάλπη και ψήφισε το DEB είπε: “Είμαι Τούρκος”». .