Κομοτηνή: Εκατοντάδες μέλισσες γέμισε κεντρικό σημείο της πόλης

1245

Πρόκειται για το φυσικό φαινόμενο της σμηνουργίας

Πολλές εκατοντάδες μέλισσες γέμισε κεντρικό σημείο της πόλης, σε δέντρο έξω από την καφετέρια «Πάστα Φλώρα» στη συμβολή του πεζόδρομου ΜΜ Βασιλείου και της Αγίου Γεωργίου. Το φαινόμενο ήταν εντυπωσιακό, με τους θαμώνες της καφετέριας αλλά και περαστικούς, να σταματούν για να το παρατηρήσουν αλλά και φωτογραφίσουν.

Πάντως, δεν χρειάζεται ανησυχία, καθώς πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο, που ονομάζεται «σμηνουργία». Πιο αναλυτικά, το φαινόμενο αυτό συμβαίνει όταν ένα μελίσσι χωρίζεται σε δύο μέρη. Ένα μέρος του πληθυσμού εγκαταλείπει οριστικά την κυψέλη μαζί με τη βασίλισσα και ψάχνει να βρει καινούρια φωλιά. Ο πληθυσμός που μένει στην κυψέλη φτιάχνει νέα βασίλισσα. Η σμηνουργία είναι ο φυσικός τρόπος πολλαπλασιασμού του μελισσιού. Είναι για τις μέλισσες απαραίτητη για την επιβίωση και διαιώνισή τους.

https://xronos.gr/koinonia/komotini-ekatontades-melisses-gemise-kentriko-simeio-tis-polis?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3QSNcXkK0F7RZX6kWnEvEq1q1RSjCSYp8Q2AIE9bA9xEANxIZQnCtvsV8_aem_AYTOeK0Rkq2vrerdUvkDJDpATGJigsUOmqrn-FQazWx7x0r75hq-pLkOWXuJTep9W6KkQ9cOaVcdmLqs21oMkwrU