Ορεστιάδα: Επιτήδειοι αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας

549

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών-μελών σπείρας που διέπραξε 4 κλοπές από σπίτια, τα οποία παραβίαζαν από τις μπαλκονόπορτες

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας ύστερα από ενδελεχή έρευνα, αξιολόγηση και αξιοποίηση ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων, τέσσερις περιπτώσεις κλοπών από οικίες, που διαπράχτηκαν στις 24 Νοεμβρίου 2023 στην Ορεστιάδα. Για τις τέσσερις υποθέσεις σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές.

Ως προς τον τρόπο δράσης, διακριβώθηκε ότι οι δράστες μετέβαιναν με ΙΧΕ αυτοκίνητο άλλου προσώπου σε οικίες και αναρριχόνταν στον πρώτο όροφο αυτών, όπου ήταν απαραίτητο, ενώ στη συνέχεια παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες και εισέρχονταν στο εσωτερικότους αφαιρώντας χρήματα, χρυσά κοσμήματα και τιμαλφή. Συνολικά οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν 10 χρυσές λίρες, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και χρυσαφικά – κοσμήματα συνολικής αξίας 46.300 ευρώ.

Έτσι συγκάλυπταν τα εγκλήματα

Επισημαίνεται ότι τα μέλη της σπείρας, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία έτερων προσώπων ή αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghostpersons).

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας.