Αλεξανδρούπολη: 2η Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής με τίτλο “Ύμνοι Επιταφίου” στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου

622
Τη 2η Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής διοργανώνει, η χορωδία ” ΟΡΦΕΑΣ ” Αλεξανδρούπολης, την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 στον Ιερό χώρο του Ναού του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρούπολης και ώρα 20:00, με τίτλο ” Ύμνοι Επιταφίου “.
Τα ηχοχρώματα των μουσικών οργάνων της Ορχήστρας Δωματίου της Ιατρικής σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα συνενωθούν με τις μελωδικές φωνές των χορωδών για να πλημμυρίσουν με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας τον Μητροπολιτικό Ναό.
Μέσα από τα Εγκώμια του Επιτάφιου Θρήνου , όπου αναδεικνύεται η τραγική οδύνη των Παθών, την επίκληση της τραγικής μάνας του Caccini, τον Μαρωνίτικο ύμνο του Λιβάνου σε στίχους Νίκου Γκάτσου, η χορωδία θα αποτυπώσει τον ανθρώπινο πόνο της Θείας Σταύρωσης.
Από την αρχή της συναυλίας με την παράκληση του Σταμάτη Σπανουδάκη στον “Κύριο των δυνάμεων”, η κατάνυξη και η τραγικότητα του Θείου Δράματος θα διέλθει στην λυτρωτική ατμόσφαιρα της Ανάστασης του Θεανθρώπου και στην ανάταση των ψυχών μας με το “Πάσα πνοή και πάσα κτίσις” του Μπάμπη Τσακαλίδη.
Με όλα τα ορχηστρικά μέρη και τις χορωδιακές μελωδίες να υπογράφει ο μαέστρος μας Μπάμπης Τσακαλίδης, με τη διεύθυνση , τη διδασκαλία και την εναρμόνιση, σας περιμένουμε όλους σε στιγμές ενσυναίσθησης!