Φέρες: «Όποιος δεν έχει γνώση έχει… πόδια»

548
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ: ΦΕΡΕΣ
Το δημοτικό ραδιόφωνο των Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Sferikos 99.3 σε συνεργασία με τον Πολιτιστικός – Επιμορφωτικός Σύλλογος Φερών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και τον @Συλλογος Νεολαίας Φερών σύλλογο Νεολαίας Φερών Φέρελπις διοργανώνουν μια ξεχωριστή βιωματική δράση με επίκεντρο την τοπική #ιστορία των Φερών.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου και θα είναι δωρεάν για το κοινό. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να περιηγηθούν σε έξι εμβληματικά σημεία της πόλης των Φερών και να συναντήσουν ανθρώπους από… άλλη εποχή. Θα κληθούν να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτημάτων πολλαπλής επιλογής που αφορούν την ιστορία των Φερών από τους Βυζαντινούς χρόνους μέχρι και σήμερα.
Η δράση/βιωματικό παιχνίδι έχει τίτλο: «Όποιος δεν έχει γνώση έχει… πόδια» που σημαίνει ότι όσο πιο σωστά απαντά η κάθε ομάδα τις ερωτήσεις τόσο… λιγότερες διαδρομές εντός των Φερών θα κάνει!
Οι ομάδες θα πρέπει απαρτίζονται από 2 έως 10 άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στέλνοντας μήνυμα στην σελίδα του Sferikos 99.3 στο Facebook ή στο Instagram. Εκεί πρέπει να γράψει το όνομα και επώνυμο του αρχηγού της ομάδας και τον αριθμό των μελών που επιθυμούν να συμμετάσχουν.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου 20 Απριλίου και θα έχει διάρκεια 2-3 ώρες. Σημείο έναρξης είναι η πλατεία του πρώην Δημαρχείου των Φερών.
Θα υπάρξει αναμνηστικό ενθύμιο για όλους τους συμμετέχοντες και δώρα για τις ομάδες που θα καταφέρουν να τερματίσουν πρώτες!
Ελάτε λοιπόν να περάσουμε μια όμορφη ημέρα στις Φέρες, να περπατήσουμε και να μάθουμε όλοι μαζί για την ιστορία της!