Αρχική in Αλεξανδρούπολη Από τον ΑΔΜΗΕ – Απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο στον Γιάννη Φαλέκα

Από τον ΑΔΜΗΕ – Απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο στον Γιάννη Φαλέκα

733
Μια ευχάριστη είδηση μοιράστηκε στην προσωπική του σελίδα ο Γιάννης Φαλέκας.
Συγκεκριμένα στα πλαίσια της ετήσιας ημερίδας του ΑΔΜΗΕ, του απονεμήθηκε ψηφιακό βραβείο για την συμβολή του στην άμεση αποκατάσταση ζημιών λόγω κλιματικής κρίσης και την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ) στις πλέον ευάλωτες περιοχές.

‘Αγαπητέ κύριε Φαλέκα,

Με χαρά σας αποστέλλουμε το ψηφιακό βραβείο που σας απονεμήθηκε κατά την Ετήσια Ημερίδα Στρατηγικής 2024, για τη συμβολή σας στην άμεση αποκατάσταση ζημιών λόγω κλιματικής κρίσης και την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ) στις πλέον ευάλωτες περιοχές.

– Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).”


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχή χρονιά η Ετήσια Ημερίδα Στρατηγικής του ΑΔΜΗΕ.

«Αλλάζουμε πίστα! Με σύγχρονο δίκτυο. Με πράσινο αποτύπωμα. Με διεθνείς διασυνδέσεις.» Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της Ετήσιας Ημερίδας Στρατηγικής του ΑΔΜΗΕ, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μαρτίου στο Ωδείο Αθηνών και μεταδόθηκε διαδικτυακά για όλο το προσωπικό της εταιρείας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μάνος Μανουσάκης αναφέρθηκε στη νέα στρατηγική για την περίοδο 2024-2027, ανέδειξε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές και επιτεύγματα της προηγούμενης χρονιάς και παρουσίασε τους στρατηγικούς στόχους του ΑΔΜΗΕ για την επόμενη τετραετία.

Η νέα στρατηγική βασίζεται σε 5 πυλώνες:

  • Ασφαλής λειτουργία του συστήματος, αξιοποιώντας τα υψηλά επίπεδα «πράσινης» ηλεκτροπαραγωγής
  • Δημιουργία Ψηφιακών Κέντρων Ελέγχου Συντήρησης του συστήματος
  • Ενίσχυση της ανθεκτικότητας του συστήματος, ώστε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι σε ακραία φαινόμενα και κρίσεις (κλιματική αλλαγή, κυβερνοεπιθέσεις κ.ά.)
  • Ενσωμάτωση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης στη λειτουργία του οργανισμού
  • Διεθνοποίηση του ΑΔΜΗΕ με ανάπτυξη νέων έργων διεθνών ηλεκτρικών διασυνδέσεων

Ο κ. Μανουσάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία και την ομαδικότητα, ως κινητήριες δυνάμεις για τον μετασχηματισμό του ΑΔΜΗΕ σε έναν από τους πλέον σύγχρονους Ευρωπαίους Διαχειριστές. Στο πλαίσιο αυτό, βράβευσε, όπως κάθε χρόνο, τις ομάδες των εργαζομένων που διακρίθηκαν για τη δουλειά και τη συνεργασία τους μέσα στο 2023.