Στην επόμενη πενταετία επισκέψιμα το τέμενος Βαγιαζήτ και η Πλωτινόπολη

974

Σύνταξη Μαρία Μανάκα

«Μέσα στην επόμενη πενταετία, το Τέμενος Βαγιαζήτ και η Πλωτινόπολη, θα είναι επισκέψιμα». Αυτό ανακοίνωσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάνογλου, κάτι που επιβεβαίωσε  και σε δηλώσεις του  στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Όπως ανέφερε,  την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε την περιοχή πολυμελής ομάδα του ΥΠΠΟ με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Γιώργο Διδασκάλου, ώστε να ξεκινήσει η συνεργασία με τον ανάδοχο κατασκευής της στέγης του τεμένους, τονίζοντας ότι «στο τέλος του 2025 θα έχουμε το τέμενος συντηρημένο , με επισκευασμένη τη στέγη του , αλλά και επισκέψιμο»

Για το σκοπό αυτό θα στηθεί ειδικός γερανός μεγάλου ύψους, ο οποίος και θα κατεβάσει τον μιναρέ ώστε να συντηρηθεί και να ανέβει ξανά στη θέση του.

Οι απαιτήσεις αυτές αναγκάζουν την δημοτική αρχή στην παραχώρηση επιπλέον μέρους της κεντρικής πλατείας στα συνεργεία ώστε με ασφάλεια να γίνουν οι εργασίες.

                                                Επισκέψιμη και η Πλωτινόπολη

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα όπως είπε και για την επισκεψιμότητα της Πλωτινόπολης αφού εντάχθηκε στην ΟΧΕ της Περιφέρειας ΑΜΘ  και αυτό σημαίνει ότι μετα από δυο χρόνια θα είναι έτοιμο το σκέπαστρο και το γυάλινο πάτωμα του απαράμιλλης ομορφιάς μωσαϊκού ώστε να είναι επισκέψιμο από γκρουπ τουριστών που ως τώρα αδυνατούσαν να το επισκεφθούν.

Ο κ Χατζηγιαννογλου ανακοίνωσε επίσης την επίσκεψη το ερχόμενο καλοκαίρι της ΥΠΠΟ Λίνας Μενδωνη όπου σε ειδική εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση  μέσα από φωτορεαλιστικες εικόνες της τελικής εικόνας που θ πάρει το κάστρο μετα την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του.

Ήδη όπως είπε ολοκληρώθηκε η Α φάση της σχετικής μελέτης και τώρα γίνονται οι εργασίες ολοκλήρωσης της Β φάσης ενός έργου ύψους 2 εκ ευρώ.

ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ