Άρδας Frost: Το «κόκκινο φως» στα έργα ενεργειακής αξιοποίησης

3796

Από Βορίλας Κωνσταντίνος, FOODReporter

Κλεάνθης Παντελιάδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Άρδας Frost ΑΕ

Στα σούπερ μάρκετ Μασούτης και σε τοπικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ βόρειας Ελλάδας, όπως τα Αλέξανδρος και Praxis markets, βρίσκεται τοποθετημένη η εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών Άρδας Frost ΑΕ, με επώνυμο προϊόν. «Υπάρχει αστάθεια στον υπολογισμό κόστους ενέργειας, ζήτημα μεγαλύτερο κι από την έλλειψη πρώτων υλών», τόνισε στο FOODReporter ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κλεάνθης Παντελιάδης. «Παρατηρούμε αποκλιμάκωση στην τιμή ηλεκτρικού ρεύματος, που αντίστοιχα επηρεάζει την τελική τιμή των προϊόντων, αλλά όχι ακόμη σταθερότητα, ώστε να θέσουμε επί τάπητος μακροπρόθεσμες προβλέψεις κόστους και αντίστοιχες οικονομίες κλίμακος», πρόσθεσε ο κ. Παντελιάδης.

Η Άρδας Frost ΑΕ πήρε απάντηση στον ολοκληρωμένο φάκελο για κατασκευή φωτοβολταϊκών συστημάτων που κατέθεσε από τον ΔΕΔΔΗΕ ότι δεν υπάρχει κάλυψη δικτύου για την επιχείρηση που εδρεύει στα Κόμαρα Έβρου, λόγω ακριτικότητας.

«Τα έργα ενέργειας για εμάς περιορίζονται μόνο στην ιδιοκατανάλωση. Υστερούμε στον ανταγωνισμό, λόγω δεδομένα υψηλότερου λειτουργικού κόστους, συγκριτικά με μια επιχείρηση της κεντρικής Ελλάδας, δίχως δική μας ευθύνη», κατήγγειλε ο κ. Παντελιάδης.

Η Άρδας Frost αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από τις γειτονικές Σερβία και Βουλγαρία, που απολαμβάνουν φθηνότερο εργατικό δυναμικό, οπότε στερείται της δυνατότητας εξαγωγών. Οι εξαγωγές προς Τουρκία είναι απαγορευτικές εξαιτίας δασμού που αυξάνει το κόστος κατά επιπλέον 50%, ενώ τα τούρκικα κατεψυγμένα λαχανικά εισάγονται στην ΕΕ αδασμολόγητα.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter