Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η δράση καθαρισμού στο Δέλτα Έβρου από το Save Your Hood

1178

Στις 17 Μαρτίου 2024, η πανελλήνια εθελοντική οργάνωση Save Your Hood με τους μοναδικούς εθελοντές της από την Αλεξανδρούπολη διοργάνωσε μια επιτυχημένη δράση καθαρισμού στο Δέλτα Έβρου. Πλήθος εθελοντών, μικρών και μεγάλων, ντόπιων και μη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συνέβαλαν στην απομάκρυνση 4.100 λίτρων απορριμμάτων από την ευαίσθητη περιοχή του Δέλτα.

Το Δέλτα του Έβρου καλύπτει έκταση περίπου 200.000 τ.μ. στα νότια του νομού Έβρου. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους υγρότοπους της Ευρώπης και το μεγαλύτερό του μέρος είναι ενταγμένο στον κατάλογο των προστατευόμενων περιοχών της Διεθνούς Σύμβασης Ραμσάρ (1971) λόγω των σημαντικών ειδών που φιλοξενεί. Επίσης μέρος του Δέλτα χαρακτηρίζεται ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας και προτείνεται ως Τόπος Κοινοτικού Ενδιαφέροντος στο Δίκτυο Natura 2000 (σύμφωνα με τις Οδηγίες 79/409/ΕΟΚ και 92/43/ΕΕ[5].

Συνολικά, συλλέχθηκαν 41 σακούλες με σκουπίδια, ενώ εντοπίστηκαν και απομακρύνθηκαν και ογκώδη αντικείμενα, όπως φουσκωτό, ζυγαριά, λάστιχα κ.α.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε επικοινωνία και με την υποστήριξη της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου & Δαδιάς, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στην ομαλή υλοποίηση της.

Ευχαριστίες οφείλονται επίσης στον σύλλογο Αινήσιο Δέλτα, ο οποίος ανέλαβε την αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς και για τη δική του δράση καθαρισμού σε άλλο σημείο του Δέλτα, στο μυδοτροφείο.

Επιπλέον, ευχαριστίες εκφράζονται στο Ζαχαροπλαστείο “ΤΟ Γλυκάκι” και στο Barolo Trattoria Alexandroupolis για την ευγενική χορηγία των γαντιών εργασίας για την περισυλλογή των απορριμμάτων.

Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στις επόμενες δράσεις καθαρισμού του Save Your Hood!