Αρχική in Αλεξανδρούπολη City Hub Events – Αλεξανδρούπολη: Ο γεωστρατηγικός και οικονομικός ρόλος της Ανατ....

City Hub Events – Αλεξανδρούπολη: Ο γεωστρατηγικός και οικονομικός ρόλος της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

631

Από σημαντικές ειδήσεις και αποκαλύψεις χαρακτηρίστηκε η χθεσινή πρώτη ημέρα του East Macedonia & Thrace Forum II που διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη από το City Hub Events του ομίλου Alter Ego Media σε συνεργασία με την Tsomokos Communications.

Η αποκάλυψη του ταξιδιού του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις 4 Απριλίου στις ΗΠΑ από τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη αλλά και τα μηνύματα που έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας από την Αλεξανδρούπολη για το στρατηγικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή κυριάρχησαν στην πολιτική επικαιρότητα.

Για τα επενδυτικά τους σχέδια στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μίλησαν στελέχη επιχειρήσεων (Θερμοηλεκτρική Κομοτηνής, Intrakat, JTI, Gastrade, Πλαστικά Θράκης, Ελίνα κλπ)  που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια καθώς και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, όπως η έλλειψη υποδομών. Τις πολιτικές ανάπτυξης της περιοχής παρουσίασαν οι υπουργοί Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Οι παρεμβάσεις των ομιλητών στη διάρκεια της πρώτης ημέρας και οι αναμενόμενες τοποθετήσεις εκπροσώπων του πολιτικού και οικονομικής ζωής του τόπου κατά τη δεύτερη ημέρα του East Macedonia & Thrace Forum II έχουν ως στόχο να αναδειχθεί ο κομβικός γεωστρατηγικός και οικονομικός ρόλος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να διερευνηθούν οι προοπτικές της μελλοντικής τους ανάπτυξης.

Το «παρών» δίνουν και σήμερα κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και διανοητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή, καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, όπως οι Γιώργος Γεραπετρίτης, Υπουργός Εξωτερικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Καιρίδης, Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Λευτέρης Αυγενάκης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι επίσης οι:  Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Υπουργείο Οικονομικών,  Μύρων Φλουρής, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO καθώς και στελέχη επιχειρήσεων.

Οι βασικές θεματικές που αναπτύσσονται στο φόρουμ αφορούν στη μετατροπή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε περιφερειακό κόμβο ενέργειας και εμπορίου για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων για τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, καθώς και στην προσέλκυση ταλέντου και τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Ολόκληρη η εκδήλωση μεταδίδεται ζωντανά από τα ψηφιακά μέσα του ομίλου Alter Ego και το υβριδικό κανάλι του Mega.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο: https://eastmacedoniathraceforum.gr/

Χρυσοί Χορηγοί

Ilektroparagogi Alexandroupolis – Masoutis – Thermoilektriki Komotinis

Χορηγοί

Enterprise Greece – Gastrade – Intrakat – Japan Tobacco International – Kaoussis – Pharmathen – Thrace Group

Υποστηρικτές

Hill International S.A.