Ακόμη μια περιοχή στην Σελήνη που και εκεί έχει πάει η Αλεξανδρούπολη…

1405

Η αστροφωτογραφία είναι ίσως ένα από τα πιο δύσκολα είδη φωτογραφίας για να ασχοληθεί ένας ερασιτέχνης φωτογράφος. Είναι επίσης ένα από τα πιο απαιτητικά σε εξοπλισμό και τα πιο δαπανηρά είδη φωτογραφίας.

Ευτυχώς για εμάς, μερικοί ερασιτέχνες φωτογράφοι εξακολουθούν να εφοδιάζονται και να εκπαιδεύονται ώστε να είναι σε θέση να μας παρουσιάσουν αξιόλογο έργο.
Η Αλεξανδρούπολη …στο Διάστημα!
Γράφει ο Γιώργος Ταρσούδης στην προσωπική του σελίδα:
”Ακόμη μια περιοχή στην Σελήνη που και εκεί έχει πάει η Αλεξανδρούπολη με τον τρόπο της. Φωτογραφία μου από την περιοχή Reiner Gamma με τις μυστηριώδεις και περίεργες ιδιότητές των πετρωμάτων της περιοχής αυτής. Παρακάτω φωτογραφία μου και ένα άρθρο για την περίεργη περιοχή αυτή.”

Βρέθηκαν μυστηριώδη πετρώματα στη Σελήνη με περίεργες ιδιότητες

Η NASA θα στείλει lander

Μία ομάδα επιστημόνων μόλις ανακάλυψε σεληνιακούς βράχους οι οποίοι είναι καλυμμένοι με μία παράξενη σκόνη με αντανακλαστικές ιδιότητες. Βρίσκονται σε μία περιοχή της Σελήνης που είναι γνωστή για τα παράξενα χαρακτηριστικά της, το Reiner Gamma. Αρχικά, η περιοχή είχε χαρακτηριστεί ως κρατήρας, αλλά πρόκειται για μία επίπεδη έκταση που δεν έχει σκιές και φέγγει έντονα στο σκοτάδι της περιοχής Oceanus Procellarum.

 

Το Reiner Gamma θεωρείται πως παράγεται ή τουλάχιστον σχετίζεται με θύλακες μαγνητισμένων βράχων που αντανακλούν τα σωματίδια του ηλιακού ανέμου. Η λογική λέει πως το μαγνητισμένο υλικό προστατεύεται από τον ηλιακό άνεμο ο οποίος σκουραίνει τις γύρω περιοχές μέσω χημικών αντιδράσεων, δημιουργώντας κομμάτια τα οποία είναι τόσο διακριτά που μπορούμε να τα δούμε από τη Γη.

Άλλες θεωρίες ισχυρίζονται πως έχουν σχηματιστεί από αλληλεπιδράσεις μαγνητικών ανωμαλιών στο φλοιό της Σελήνης και ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια σκόνης τα οποία αιωρούνται από συγκρούσεις μικρομετεωριτών. Είναι επίσης πιθανό να δημιουργήθηκαν από υλικά τα οποία εκτοξεύτηκαν από συγκρούσεις κομητών.

Ενώ λοιπόν οι βράχοι μπορεί να σχηματίστηκαν από τη δημιουργία του κρατήρα από κάποια σύγκρουση, οι ερευνητές υποπτεύονται πως οι περίεργες αντανακλαστικές τους ιδιότητες μπορεί να οφείλονται σε ένα λεπτό στρώμα σκόνης που συγκεντρώθηκε σε μερικούς, αλλά όχι σε όλους τους βράχους. Αυτή η σκόνη μάλλον έχει μοναδική πυκνότητα, μέγεθος και δομή αλλά οι ιδιότητές της παραμένουν άγνωστες.

Το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιηθούν τα ευρήματα για να εξηγηθούν οι διεργασίες σχηματισμού του συγκεκριμένου σημείου, όπως η αιώρηση σκόνης λόγω ηλεκτροστατικών δυνάμεων ή η αλληλεπίδραση του Ηλιακού ανέμου με μαγνητικά σημεία στην επιφάνεια της Σελήνης.

 

Η NASA ετοιμάζει την αποστολή ενός σεληνιακού lander στο Reiner Gamma για να μελετήσει από κοντά τις μαγνητικές ανωμαλίες του εδάφους. Η εκτόξευση θα λάβει χώρα αργότερα μέσα στο 2024.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Journal of Geophysical Research – Planets.

https://unboxholics.com/news/tech/112095-vrethikan-mystiriodi-petromata-sti-selini-me-perierges-idiotites?fbclid=IwAR2wzlQcLVz9Owq_CpuDxqVSM4SkdJHmegBMy8AUnRj7yXqIespIfdvOaIM