Πυρόπληκτοι ελαιοπαραγωγοί: Παρέδωσαν ψήφισμα με 12 σημεία ζητώντας να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους

436

Ψήφισμα παρέδωσαν οι πυρόπληκτοι ελαιοπαραγωγοί στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Με τους αντιδημάρχους Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρη Κολγιώνη, Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ναϊτίδη, Λαϊκών Αγορών Γιάννη Μπατμανίδη, Πρασίνου Σάββα Σεφερειάδη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Χρήστο Γκουγκουλάκης και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Μαρίνο Βολτέζο συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί η Συντονιστική Επιτροπή των πυρόπληκτων ελαιοπαραγωγών περιοχών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αμέσως μετά τη μηχανοκίνητη πορεία που πραγματοποίησαν στην Αλεξανδρούπολη.

Παρέδωσαν ψήφισμα με 12 σημεία ζητώντας να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους μεταξύ αυτών να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης από την πρώτη στιγμή με δικούς του ανταποκριτές του ΕΛΓΑ κατέγραψε επακριβώς τις ζημιές, τις οποίες έχουν υποστεί στους ελαιώνες τους αποστέλλοντας τις δηλώσεις στα αρμόδια τμήματα για τις αποζημιώσεις τους.

 

 

Πάραυτα, 5 μήνες μετά την πυρκαγιά, δεν έχει εκδοθεί η αντίστοιχη ΚΥΑ με αποτέλεσμα να μην έχουν λάβει ούτε τις προκαταβολές για τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στηρίζει τα αιτήματα των πυρόπληκτων ελαιοπαραγωγών ζητώντας να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες αφενός για την άμεση αποζημίωσή τους για τις καταστροφές που έχουν υποστεί και αφετέρου για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανασύσταση των ελαιώνων.