Διδυμότειχο: Το ιατροδικαστικό πόρισμα για την εννιάχρονη που πέθανε από στρεπτόκοκκο

3486

Από «λοίμωξη του αναπνευστικού και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια συνεπεία λοίμωξης από στρεπτόκοκκο» επήλθε ο θάνατος της 9χρονης από την Ορεστιάδα, που έφυγε εχθές το μεσημέρι από τη ζωή στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.

Αυτό αναφέρεται στο πόρισμα του ιατροδικαστή Αλεξανδρούπολης, που διενήργησε σήμερα το πρωί τη νεκροτομή στη σορό του παιδιού.

Η 9χρονη μεταφέρθηκε από τους γονείς της εχθές νωρίς το μεσημέρι στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου διαγνώστηκε ότι είχε προσβληθεί από το βακτήριο του στρεπτόκοκκου.

Το παιδί, παρότι λάμβανε αντιβίωση, είχε υψηλό πυρετό και συμπτώματα βαριάς δύσπνοιας και οι γιατροί έκριναν ότι θα έπρεπε να διακομιστεί στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Κατά την προετοιμασία για τη διακομιδή, η εννιάχρονη παρουσίασε αιφνίδια επιδείνωση και απώλεια συνείδησης, και παρά την επίμονη προσπάθεια της ομάδας γιατρών να την επαναφέρουν, η ανάνηψη δεν έγινε κατορθωτή και στις 2:30 το μεσημέρι κατέληξε.

Για «μεμονωμένο περιστατικό» βαριά επιθετικής λοίμωξης από στρεπτόκοκκο έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής Ιατρικής της Υπηρεσίας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Κώστας Βαφειάδης, τονίζοντας ωστόσο ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν τα παιδιά τους εμφανίζουν επιδείνωση συμπτωμάτων οποιασδήποτε λοίμωξης.

ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ