Αρχική in Νέα in Αγροτικά Ανδρουλάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα όραμα για τον πρωτογενή...

Ανδρουλάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα όραμα για τον πρωτογενή τομέα

545

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ και στη συνέχεια επισκέφθηκε την έκθεση Agrotica – Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κάνει μόνο μικροδιαχείριση.

«Ηκυβέρνηση δεν έχει κανένα όραμα για τον πρωτογενή τομέα της χώρας. Κάνει απλά διαχείριση πολιτικού κόστους, μόλις τα τρακτέρ βγούνε στους δρόμους», τόνισε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO.

Επισήμανε ότι στην Ελλάδα, την τελευταία δεκαετία, μειώθηκαν οι αγροτικές εκτάσεις που καλλιεργούνται κατά 25% και πρόσθεσε ότι «είναι αδιανόητο να έχουμε εμπορικό έλλειμμα, ενώ θα μπορούσε ο πρωτογενής τομέας να καλύψει όλες τις ανάγκες»

Όπως ανέφερε, αυξήθηκε κατά 25% το κόστος αγροτικής παραγωγής, που αφορά κυρίως στην ενέργεια, και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για τη συγκράτησή του, «μόνο μικροδιαχείριση».

«Κανένα στρατηγικό σχέδιο, μόνο μικροδιαχείριση»

«Είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης ότι θα μειωθεί 10% το τιμολόγιο στο ρεύμα για τους θερινούς μήνες. Δεν χρειάζονται ενέργεια τους υπόλοιπους μήνες τα θερμοκήπια; Είπε, επίσης, ότι μέχρι τον Απρίλιο θα πληρωθούν οι άμεσες ενισχύσεις, που έπρεπε όμως να είχαν πληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2023. Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα στρατηγικό σχέδιο. Απαντήσεις μόνο όταν τα τρακτέρ βγαίνουν στους δρόμους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.  Ανδρουλάκης.

Τόνισε ότι το ΠαΣοΚ έχει όραμα για έναν πρωτογενή τομέα με εξωστρέφεια, που θα δώσει αξιοπρέπεια και προοπτική σε αγρότες, κτηνοτρόφους και μεταποιητές για να μείνουν στον τόπο τους και να παράγουν.

Στις δηλώσεις του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την ανάπλαση της ΔΕΘ και επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου, το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα κάνει την Θεσσαλονίκη πόλη βιώσιμη και φιλική.

Μίλησε για ήπιες υποδομές που θα αφορούν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ σημείωσε ότι «είναι αδιανόητο αυτή η πολύ μεγάλη συζήτηση, μια μεγάλη επένδυση που θα κάνει ο ελληνικός λαός για να αναβαθμίσει την πόλη, να γίνει ένα επιχειρηματικό πλάνο εγχώριων ή εξωχώριων επιχειρηματικών συμφερόντων».

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος, επισκέφθηκε τα περίπτερα της Agrotica.