Αλεξανδρούπολη: Λύνεται οριστικά το πρόβλημα της ισόπεδης διάβασης του ΟΣΕ- Τα έλεγαν οι δημότες

724

Οριστική λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης στην ανατολική είσοδο της πόλης, δίνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο του έργου: “Συντήρηση καταστρωμάτων και υποδομών Δημοτικών οδών Δήμου Αλεξανδρούπολης”.


Θα χρειαστεί περίπου 1,5 μήνας για την αποκατάσταση του καταστρώματος – Πώς θα κινούνται τα οχήματα

Εργασίες αποκατάστασης του καταστρώματος της ισόπεδης διάβασης του ΟΣΕ επί της οδού Λ. Δημοκρατίας στον Σκλαβενίτη, όπου έχουν πραγματοποιηθεί αρκετά ατυχήματα κυρίως με δικυκλιστές, θα ξεκινήσουν μεταξύ 6 και 7 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν περίπου 1,5 μήνα. Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου: “Συντήρηση καταστρωμάτων και υποδομών Δημοτικών οδών Δήμου Αλεξανδρούπολης”.

Η συντήρηση θα γίνει σε δύο φάσεις, στο μισό κάθε φορά πλάτος της διάβασης.
Στην πρώτη φάση θα αποκλειστεί το ρεύμα εξόδου προς Αεροδρόμιο & Τουρκία, στο ύψος της οδού Σουνίου, με παράκαμψη για τα κινούμενα οχήματα δεξιά στην οδό Σουνίου. Τα οχήματα στη συνέχεια, με την κατάλληλη σήμανση, θα στρίβουν αριστερά στην οδό Καραολή & Δημητρίου για να επανέλθουν μέσω αυτής, στη Λ. Δημοκρατίας, μετά τη ζώνη εκτέλεσης εργασιών. Τα οχήματα στο ρεύμα εισόδου, με την κατάλληλη σήμανση, θα κατευθύνονται αριστερά, πριν από τη ζώνη εκτέλεσης εργασιών, στην οδό Καραολή & Δημητρίου, απ’ όπου θα μπορούν, να επανέλθουν στη Λ. Δημοκρατίας, από μια από τις κάθετες σε αυτήν οδούς.
Στη δεύτερη φάση γίνεται μερικός αποκλεισμός της Λ. Δημοκρατίας και στα δύο ρεύματα εισόδου και εξόδου με μικρή εκτροπή αυτών (βλέπε σχέδιο, Διάβαση Λ. Δημοκρατίας, φάση 2). Παραμένει η κίνηση διπλής κατεύθυνσης στο σημείο με παράλληλη απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης. Ο σταδιακός περιορισμός του πλάτους του ρευμάτων γίνεται με την κατάλληλη σήμανση, ώστε το εναπομείναν πλάτος να είναι επαρκές για διπλή ροή κυκλοφορίας και την σταδιακή αποκατάστασή του μετά τη ζώνη εκτέλεσης εργασιών.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Ναϊτίδη, οι εργασίες συντήρησης της σιδηροδρομικής διάβασης περιλαμβάνουν αποξήλωση των παλαιών καταστρωμάτων (πλαστικές πλάκες) και σκυροδέτηση της καθαρισμένης επιφάνειας, εντός πλαισίου, σε όλο το μήκος εντός της γραμμής και εκατέρωθεν αυτής.
Σημείωση: Πρώτα θα ξεκινήσουν οι εργασίες της 2ης φάσης.

ΠΗΓΗ: Η ΓΝΩΜΗ


Για το συγκεκριμένο σημείο τα έλεγαν οι δημότες στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης “Φωτογραφίζουμε τα κακώς κείμενα στην περιοχή Αλεξανδρούπολης!”
17 Μαΐου 2019
Μεγάλη προσοχή σε αυτό το σημείο. Στον Σκλαβενίτη ανατολικά της πόλης
1 Σεπτεμβρίου 2023
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΗΜΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΠΟΥ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΕΡΊΠΟΥ 13-14 ΧΡΟΝΩΝ ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΟ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΈΡΧΟΝΤΑΝ ΑΜΑΞΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΕΙ.
ΕΠΙΣΗΣ ΟΥΤΕ ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΆΝΕ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟ; ΔΗΜΟΣ, ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ,ΟΣΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ.ΝΤΡΟΠΗ.ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ; ΝΤΡΟΠΉ ΚΑΙ ΠΆΛΙ
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑΙΤΙΔΗΣ ΕΊΠΕ ΠΩς ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ.ΠΟΤΕ;;;ΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΛΟΓΙΚΑ
10 Σεπτεμβρίου 2023
ΒΑΖΟΥΝΕ ΠΙΣΣΑ ΣΤΙΣ ΦΕΡΕς ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΆΝΟΥΝΕ.
ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΟΙΜΕΝΙΔΗ ΠΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΧΑΛΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΝΑΙΤΙΔΗ;
ΕΠΙΣΗΣ ΚΥΡΙΕ ΝΑΙΤΙΔΗ ΠΡΙΝ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΙΠΑΤΕ ΠΩΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΟ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΆΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΈΓΙΝΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.
ΠΕΡΑΣΑΝ 15 ΜΕΡΕς
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ
14 Σεπτεμβρίου 2023
3Η ΜΕ 4Η ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑΙΤΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΩΣ *ΑΜΕΣΑ* ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΡΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΟ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ.ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΓΙΑΓΙΑ ΜΕ ΕΓΓΟΝΙ ΚΑΙ ΚΑΡΌΤΣΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΚΑΛΩΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ.ΟΛΟ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΊΠΟΤΑ.ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑς ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΠΗΓΗ: “Φωτογραφίζουμε τα κακώς κείμενα στην περιοχή Αλεξανδρούπολης!”

Άκρως επικίνδυνες οι σιδηροδρομικές γραμμές ανατολικά της Αλεξανδρούπολης
Στην περιοχή του «Σκλαβενίτη» οι δικυκλιστές παίζουν την ασφάλειά τους καθημερινά κορώνα-γράμματα   

Ιδιαίτερα επικίνδυνες είναι οι σιδηροδρομικές γραμμές στο ύψος του «Σκλαβενίτη», στην ανατολική έξοδο της Αλεξανδρούπολης. Τα παράπονα ειδικά των δικυκλιστών είναι καθημερινά και εύλογα, αφού ο ελαστικός τάπητας που τοποθετήθηκε πριν χρόνια μπορεί να βελτίωσε αρχικά την κατάσταση, ωστόσο, πλέον, έχει υποστεί φθορές, όπως και το οδόστρωμα περιμετρικά αυτού, με αποτέλεσμα να σημειώνονται συχνά ατυχήματα.

Πρόκειται για ένα σημείο, το οποίο συγκεντρώνει πολύ συχνά μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο, γεγονός που καθιστά την πτώση ενός μοτοσικλετιστή ή ενός ποδηλάτη εν δυνάμει άκρως επικίνδυνη. Άλλωστε, όπως αναφέρουν αναγνώστες της «ΓΝΩΜΗΣ», που περνούν καθημερινή από την περιοχή, τέτοιου είδους ατυχήματα είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο

Το πέρασμα του χρόνου και η πολύ συχνή χρήση του δρόμου έχουν δημιουργήσει ρωγμές και κενά, στα οποία, δεν μπορεί να πατήσει σταθερά η ρόδα, με αποτέλεσμα συχνά να ξεφεύγει από την πορεία της και να επέρχεται η πτώση. Έτσι, είναι επιτακτική η ανάγκη είτε για τοποθέτηση νέου ελαστικού τάπητα είτε για παρέμβαση που θα καταστήσει και πάλι ασφαλή τη διέλευση των δικύκλων.

Κ.Η.

ΠΗΓΗ: Η ΓΝΩΜΗ