”Μπλόκο στους κλέφτες” – Τα τρακτέρ βγήκαν και στους δρόμους της Κομοτηνής

923

“Ξεσηκώνονται οι αγρότες σε όλη την Ευρώπη. Τα δικά μας προβλήματα είναι δέκα φορές χειρότερα”.

Με βασικά αιτήματα τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη μείωση των επιδοτήσεων, και την αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ, γεωργοί και κτηνοτρόφοι (και) της Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήμερα μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στην Κομοτηνή.
Η πορεία ξεκίνησε από το 3ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Κομοτηνής-Ξάνθης, και μέσω κεντρικών οδών κατέληξε στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ όπου τα τρακτέρ θα παραμείνουν και τις επόμενες μέρες.
Μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι τόνισαν:
“Η αύξηση του κόστους παραγωγής (λιπάσματα, αγροεφόδια, ρεύμα, πετρέλαιο, κ.λπ.), φτάνει το 50%. Οι επιδοτήσεις μειώνονται. Η νέα ΚΑΠ μας περιορίζει και δεν μας αφήνει να κάνουμε καμία καλλιέργεια στα χωράφια μας κατά το διάστημα από 15 Νοεμβρίου έως 15 Μαρτίου. Να καταλάβουν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και όλοι οι πολιτικοί, οτι στη νέα ΚΑΠ πρέπει να γίνει μία Περιφέρεια όλη η Ελλάδα για να σωθεί ο τόπος. Ξεσηκώνονται οι αγρότες σε όλη την Ευρώπη. Τα δικά μας προβλήματα είναι δέκα φορές χειρότερα. Όταν οι γραβατωμένοι κύριοι από τα γραφεία τους θέλουν να βγάλουν το κοστολόγιο των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα, όλη η Ελλαδίτσα θα μεταναστεύσει για εργασία στην Ευρώπη“.
https://inkomotini.news/ta-trakter-vgikan-kai-stous-dromous-tis-komotinis/