Σύστημα ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων θα εγκαταστήσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης

633

7 σταθμοί φόρτισης για 45 ηλεκτρικά ποδήλατα

Η προμήθεια περιλαμβάνει και του απαραίτητο λογισμικό διαχείρισης και χρήσης του συστήματος

Στην προμήθεια και εγκατάσταση 45 ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, ειδικής κατασκευής για δημόσια χρήση, 7 αυτοματοποιημένων σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων, 48 ηλεκτρονικών θέσεων ασφάλισης ποδηλάτων και του απαραίτητου λογισμικού διαχείρισης και χρήσης του συστήματος, προχωρά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.
Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισής τους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.
Το σύστημα περιλαμβάνει 7 σταθμούς μίσθωσης ποδηλάτων, οι 3 από τους οποίους θα διαθέτουν τερματικό μίσθωσης ποδηλάτων και οι υπόλοιποι 4 θα διαθέτουν σύστημα φόρτισης σταθμού μίσθωσης με ενσωματωμένο βιομηχανικό υπολογιστή και 4G router.
Το σύστημα θα περιλαμβάνει 3 σταθμούς των 8 θέσεων έκαστος και 4 σταθμούς των 6 θέσεων έκαστος.
Ανάδοχος της προμήθειας είναι η εταιρεία AMKO ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με τον διακριτικό τίτλο AMCO ΑΒΕΕ.
Για την τοποθέτηση των 7 σταθμών φόρτισης των ηλεκτρικών ποδηλάτων έχουν επιλεγεί τα εξής σημεία στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί η πλειοψηφία των χρηστών ποδηλάτων είτε αυτοί είναι πολίτες είτε τουρίστες:

1. Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (Δίπλα από το κτίριο του Δημαρχείου)
2. ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΟΣ (χώρος στάθμευσης δημοτικού σταδίου, απέναντι από το πάρκο προσκόπων)
3. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑ (δίπλα από την είσοδο του δημοτικού κολυμβητηρίου)
4. ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΜΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ (Έναρξη Περιφερειακής οδού)
5. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΆΣΕΩΣ (Στην πλαϊνή είσοδο των ΚΕΠ)
6. ΝΕΑ ΧΗΛΗ (Απέναντι από το γήπεδο)
7. ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΪΣΤΡΟΥ (Κεντρική πλατεία)

Όλες οι παραπάνω θέσεις είναι ενδεικτικές και μπορούν να αλλάξουν ή και να μεταβληθούν κατόπιν συνεννοήσεως και σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας που τυχόν μπορεί να προκύψουν.
Το θέμα συζητήθηκε στη Δημοτική Επιτροπή. Υπέρ της τοποθέτησης ψήφισαν υπέρ 6 μέλη και κατά 2, οι κκ Σταυράκογλου και Γρηγοριάδης, θεωρώντας ότι χρειάζεται η συναίνεση της Τεχνικής Υπηρεσίας για την ορθότητα της επιλογής των σημείων φόρτισης.