Ιερά Σύνοδος: Ομόφωνο «όχι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

5701

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η οποία διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες και αφορούσε στο πώς θα αντιδράσει η Ελλαδική Εκκλησία στο επερχόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θεσμοθετεί τον δικαίωμα πολιτικού γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος, οι ιεράρχες ομόφωνα αποφάσισαν να εκφράσουν τη διαφωνία τους για το γάμο ομόφυλων και την τεκνοθεσία προς το λαό, με κείμενο που θα διαβαστεί στους ναούς – κατά πληροφορίες – στις 4 Φεβρουάριου και όπως είπε η καθυστέρηση λίγων ημερών οφείλεται στο να προετοιμαστεί κατάλληλα αυτό το μήνυμα της Εκκλησίας προς τους πιστούς.
«Κάθε ανατροπὴ της ηθικής αποδομεί την αξία του ανθρώπου», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος κατά τη σημερινή του εισήγηση (23/01) στην Ιερά Σύνοδο, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία.

 

Οι δύο επιστολές

Σύμφωνα με το vimaorthodoxias, στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, ετοιμάστηκαν δύο επιστολές, η μία προς τους πιστούς, η οποία θα αναγνωστεί σε όλους τους ναούς την ερχόμενη Κυριακή και άλλη μία, η οποία θα σταλεί στους βουλευτές που θα αποτυπώνονται οι λόγοι που η Εκκλησία είναι αντίθετη.

Την εισήγηση έκανε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος ως Πρόεδρος της ειδικής Συνοδικής επιτροπής Βιοηθικής και ανέπτυξε τις θεολογικές και επιστημονικές διαφωνίες της Εκκλησίας.

Αμέσως μετά οι ιεράρχες συζήτησαν έτσι ώστε στο ανακοινωθέν μετά τη συνεδρίαση να εκφράζεται ξεκάθαρα η θέση της Εκκλησίας.

Πάντως, η κυβέρνηση έχει κάνει σαφές ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση να υποχωρήσει από τις βασικές της αρχές και προτεραιότητες στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, οι οποίες είναι η ισότητα στον πολιτικό γάμο και η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών».

Σημειώνεται πως η τριμελής επιτροπή που συστάθηκε για τη σύνταξη του κειμένου όπου ανακοινώνονται οι βασικές αρχές της Εκκλησίας σχετικά με το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών αποτελείται από τους μητροπολίτες Ναυπάκτου, Φθιώτιδος και Κομοτηνής.