Έσκασε «βόμβα» στα χέρια των δημάρχων/ δημοτικών αρχών

543
Έσκασε «βόμβα» στα χέρια των δημάρχων/ δημοτικών αρχών
Απένταξη έργων “Αντώνης Τρίτσης” αν δεν δημοπρατηθούν το αργότερο έως τις 9 Φεβρουαρίου 2024
Τις προηγούμενες ημέρες οι δήμοι της χώρας έλαβαν ένα έγγραφο από το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο είναι αρμόδιο για τις χρηματοδοτήσεις των προγραμμάτων «Αντώνης Τρίτσης» και «Φιλόδημος».
Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται ότι όσα έργα εντάχθηκαν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης έως τις 30/6/2022 και δεν έχουν δημοπρατηθεί θα πρέπει άμεσα να δημοπρατηθούν το αργότερο έως τις 9 Φεβρουαρίου 2024 σε διαφορετική περίπτωση απεντάσσονται!
Με αυτή την απόφαση, στα «κάγκελα» βρίσκονται κυρίως νέες δημοτικές αρχές, ο οποίες καταγγέλλουν προηγούμενες διοικήσεις για… ολιγωρία, επισημαίνοντας ότι πλέον τα περιθώρια είναι «στενά» για να μπορούν να κάνουν κάτι και ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο να επιληφθεί του θέματος, δίνοντας μια «γενναία» παράταση στις διαδικασίες.
01:13 / 01:16
Το έγγραφο της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής με έντονα μαύρα γράμματα:
«Αναφορικά με τα έργα Δικαιούχων του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” που εντάχθηκαν έως 30/6/2022 και δεν έχουν ακόμα δημοπρατηθεί, καλείσθε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα έργα αυτά να δημοπρατηθούν έως 9/2/2024, ενημερώνοντας αμελλητί την Υπηρεσία μας, ειδάλλως θα απενταχθούν από το Πρόγραμμα».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών ενημέρωσε τους δημάρχους ότι τα χρήματα που μένουν αδιάθετα από τα προγράμματα Τρίτσης και Φιλόδημος είναι πολλά και θα κατανεμηθούν ξανά στους δήμους για να εντάξουν νέο κύκλο έργων.
Όμως αυτό αποτελεί… «παρηγοριά στον άρρωστο» καθώς, πρόκειται για έργα ζωτικής σημασίας που πολλοί Δήμοι μάλιστα έχουν εξαγγείλει και δεν υπάρχει διαφορετικός τρόπος να υλοποιηθούν.
Πηγή: AFTODIOIKISI.GR
Από Ηλίας Παναγιωτάκος