Ανακοινώσεις για μία συναυλία που δεν έγινε ποτέ αντάλλαξαν ΤΙΕΔΑ και «ΑΡΧΗ»

554

Η παράταξη Σταυράκογλου ζήτησε διευκρινίσεις από τη διοίκηση της επιχείρησης, δημοσιεύοντας παραστατικά στα οποία φαίνεται ότι πλήρωσε 15.500 ευρώ στην διοργανώτρια εταιρεία

ΤΙΕΔΑ: Τι πληρώσαμε και γιατί – Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν                 

Εξηγήσεις για τη συναυλία της Γωγώς Τσαμπά και του Γιάννη Παπαδημητρίου που ενώ τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, η ΤΙΕΔΑ φαίνεται να κατέβαλλε στη διοργανώτρια εταιρεία χρηματικό ποσό 15.500 ευρώ, ζήτησε η παράταξη του Σταύρου Σταυράκογλου «ΑΡΧΗ». Απαντώντας, η ΤΕΙΔΑ σημείωσε πως η συναυλία αναβλήθηκε για λόγους ανωτέρας βίας, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί να καταβάλει μόνο το 50% του ποσού που είχε συμφωνηθεί, ενημερώνοντας παράλληλα πως η συναυλία θα γίνει το φετινό καλοκαίρι.

Η συγκεκριμένη συναυλία που είχε προγραμματιστεί για τις 9 Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες μετά το ξέσπασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, είχε προκαλέσει πολλά αρνητικά σχόλια και αντιδράσεις από πολίτες που εξέφραζαν τη διαφωνία τους με την διοργάνωση μίας τέτοιας εκδήλωσης την στιγμή που οι φωτιές δεν είχαν ακόμη σβήσει εντελώς. Τελικώς η συναυλία αναβλήθηκε «για λόγους ανωτέρας βίας μη δυναμένους να προβλεφθούν κατά την σύναψη της συμφωνίας», όπως αναφέρει η ΤΙΕΔΑ.

Σε σχετική ενημέρωση που απέστειλε χθες, 9 Ιανουαρίου, προς τα ΜΜΕ, ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΡΧΗ» Σταύρος Σταυράκογλου ανέφερε:

«Με απώτερο στόχο την προστασία του δημοσίου συμφέροντος αποστείλαμε στη διοίκηση της ΤΙΕΔΑ Α.Ε. την με Αρ.Πρωτ. 505/29.12.2023 επιστολή, όπου ζητούμε διευκρινίσεις σχετικά με την οικονομική διαχείριση της φιλανθρωπικής συναυλίας της 9ης Σεπτεμβρίου με το καλλιτεχνικό σχήμα της Γωγώς Τσαμπά και του Γιάννη Παπαδημητρίου.

Μια συναυλία, που ενώ δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ φαίνεται ότι πληρώθηκε κανονικά με το

ποσό των 15.500 €.

Είναι αυτονόητο πως όλοι οφείλουμε, ειδικά στο πλαίσιο ενός Δήμου, να υπερασπιζόμαστε και να υπηρετούμε τη διαφάνεια, την ακεραιότητα και τη λογοδοσία.

Αναμένουμε την διευκρινιστική απάντηση της διοίκησης της ΤΙΕΔΑ και ελπίζουμε να μη διαπιστωθούν τυχόν εσφαλμένες ενέργειες που οδήγησαν σε οικονομική ζημία του φορέα».

Η απάντηση της ΤΙΕΔΑ

Ο πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Αναστάσιος Σεραφειμίδης σε επιστολή του προς τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης αναφέρει τα παρακάτω:

«Κύριε Σταυράκογλου

Εις απάντηση της από 28/12/2023 επιστολής σας με την ιδιότητα σας ως επικεφαλής της  Δημοτικής Παράταξης ΑΡΧΗ, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Δυνάμει του από με αριθμό πρωτοκόλλου 350/01-09-2023 ιδιωτικού συμφωνητικού είχε συμφωνηθεί η διοργάνωση και εκτέλεση συναυλίας εκ μέρους της επιχείρησης μας στον χώρο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Αλεξ/πολης, πλην όμως εκ των υστέρων για λόγους ανωτέρας βίας μη δυναμένους να προβλεφθούν κατά την σύναψη της συμφωνίας, ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ η προγραμματισμένη για την 9/9/2023 συναυλία.

Λόγω της υπαναχωρήσεως μας κατά τους Όρους του ανωτέρω ιδ.συμφωνητικού καταβλήθηκε εκ μέρους μας και έναντι του συμφωνηθέντος ποσού της συνολικής αμοιβής (15.500 ευρώ) το ήμισυ της συνολικώς συμφωνηθείσης αμοιβής ήτοι το ποσό των 7.750 €.

 

 

Όπως επισημαίνεται και στην επιστολή σας, η έγκριση της σχετικής δαπάνης πληρωμής του ανωτέρω ποσού, ήτοι πληρωμής του υπ αριθ. 302/7-9-2023 τιμολογίου (το οποίο και βεβαίως έχει καταχωρηθεί εις τα λογιστικά μας βιβλία),αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο «Διαύγεια» με αριθμό πρωτοκόλλου 357/08-09-2023 και αφορά την εξόφληση του 50% του συνολικού συμφωνηθέντος ποσού ήτοι ποσό (7.750 € ), πλην όμως η ανάρτηση στην «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» εξαιτίας τεχνικού προβλήματος του συστήματος δημοσιεύτηκε-αναρτήθηκε δυο φορές με διαφορετικό ΑΔΑ αλλά όπως ευχερώς διαπιστώνεται από το περιεχόμενο των δυο αναρτήσεων αφορά την πληρωμής της ιδίας δαπάνης και του ίδιου τιμολόγιου.

Επίσης ομοίως, ως ορθώς επισημαίνετε και εσείς στην ανάρτηση σας, η προγραμματισθείσα και μη πραγματοποιηθείσα συναυλία δεν ματαιώθηκε αλλά η διοργανώτρια εταιρία αλλά και η καλλιτέχνης αντιλαμβανόμενοι τους λόγους ανωτέρας βίας που δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση της, συμφώνησαν και έγινε αποδεκτό ότι η συναυλία αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν, οπότε τότε με την πραγματοποίηση της συναυλίας θα γίνει η εξόφληση του συνολικού συμφωνηθέντος ποσού στο πλαίσιο της ιδίας συμφωνίας ( 350/01-09-2023 ιδιωτικού συμφωνητικού) χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση της επιχειρήσεως αφού θα συνυπολογισθεί το ήδη καταβληθέν ποσό ως προκαταβολή».

Κ.Η.

Η ΓΝΩΜΗ

Ανακοινώσεις για μία συναυλία που δεν έγινε ποτέ αντάλλαξαν ΤΙΕΔΑ και «ΑΡΧΗ»