Πρωτοχρονιά στη Δαδιά

3287

Η ΕΡΤ3 κάνει «Πρωτοχρονιά στο χωριό», τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2024 στις 15:30, σ’ ένα χωριό σύμβολο γενναιότητας και ελπίδας, στην Δαδιά του Έβρου.

Ο αρχισυντάκτης και παρουσιαστής Κωστής Ζαφειράκης της εκπομπής κουβεντιάζει με τους κατοίκους για την ζωή τους, τις εύκολες και τις δύσκολες στιγμές τους. Οι μαυρόγυπες που κόβουν βόλτες ψηλά στον ουρανό είναι μια υπενθύμιση της σημασίας που έχει η περιοχή αυτή πάνω στον παγκόσμιο οικολογικό- ταξιδιωτικό χάρτη.

Συζητάει για τα όνειρα τους, ανακαλύπτει τον πολιτισμό τους και μαγειρεύει πεντανόστιμες θρακιώτικες συνταγές και φυσικά την δική τους βασιλόπιτα με τα «σημάδια».

Στην αυλή του Αγίου Νικολάου, που είναι κι ο πολιούχος του χωριού, ανταλλάσσει ευχές, με τραγούδια και χορούς για να’ ναι αυτή η καινούργια χρονιά, γεμάτη υγεία και μαγεία. Τα πιτσιρίκια που τραγουδάνε τα κάλαντα είναι η πιο ωραία υπόσχεση.

 

Ο Κωστής Ζαφειράκης μίλησε στο Μεσημεριανό Μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη για το συγκινητικό επεισόδιο «Πρωτοχρονιά στο χωριό» στη Δαδιά του Έβρου.

Ακούστε όλο το απόσπασμα της εκπομπής στο παραπάνω ηχητικό.

 

 

Σενάριο-Αρχισυνταξία: Κωστής Ζαφειράκης
Σκηνοθεσία: Κώστας Αυγέρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος
Οπερατέρ: Διονύσης Πετρουτσόπουλος, Μάκης Πεσκελίδης, Νίκος Φυλάτος, Κώστας Αυγέρης
Εναέριες λήψεις: Λευτέρης Παρασκευάς
Ήχος: Λευτέρης Παρασκευάς
Σχεδιασμός γραφικών: Θανάσης Γεωργίου
Μοντάζ-post production: Βαγγέλης Μολυβιάτης
Creative Producer: Γιούλη Παπαοικονόμου
Οργάνωση Παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα
Β. Αρχισυντάκτη: Φοίβος Θεοδωρίδης